35 ayah ibu berbaju sekolah? biar betul???

Whoa! Salam semua. Dah lama tak berblogging dan jarang-jarang datang menyinggah di blog-blog anda! Maafkan saya ya! Lama? Erk, baru 2 hari. Agagagagaga. Sudah-sudah. Mari-mari, dengar apa yang saya nak kongsikan bersama-sama anda! Jika saya suruh anda imaginasi tentang rupa ayah dan ibu anda yang berumur 40++ atau 50++ memakai baju sekolah rendah mahupun sekolah menengah. Apa yang anda gambarkan? Seorang lelaki berjanggut dan bermisai tebal memakai baju sekolah siap lencana? Seorang perempuan memakai tudung putih bulat macam budak-budak sekolah?





Semalam, syarikat family saya iaitu Kumpulan Mesra merangkumi

# Mesra Consult Sdn Bhd
# Mesra Kini Development Sdn Bhd
# Mesra Niaga Network
# Mesra Urusbina Sdn Bhd
# Mesra ZMD Architect Sdn Bhd
dan
# Mesra Rasa Sdn Bhd

telah menganjurkan hari keluarga ataupun nama glamournya family day di Nilai Springs Golf and Country Club. Walaupun saya tak dapat join acara-acara sebelah pagi disebabkan tuntutan MUET yang sengaja dijatuhkan pada tarikh semalam (tak puas hati dengan Majlis peperiksaan Malaysia), saya sempat untuk dinner bersama mereka. Tema tersangat lah kelakar sampai pada mulanya, saya gelak guling-guling tak hengat dunia.

Tema : Kembali ke sekolah.

Kalau dah tema sebegitu rupa. Apa lagi saya perlu bantah? Ikut dan lihatlah mereka ini. Mengalahkan anak-anak dan remaja-remaja bersekolah sesi malam hari. Ibu saya juga, tidak terkecuali. Tahulah dia bos, gangster betul lagaknya! Ehehehehe. Apa-apa pun, ibu dan mereka-mereka ini sangat sporting! Hebat-hebat belaka mereka ini! 





click ini untuk lihat blog kakak! 






Maaf la ya. Gambar tu senyum lebih-lebih pulak. Almaklumla... Teruja tengok mak sendiri dan anak-anak bergambar memakai baju sekolah! Gambar adik-adik dan yang lain akan menyusul nanti. Tiada dalam simpanan buat setakat ini!



Malam tu ada cabutan bertuah yang memang cambest untuk direbut. AntaranyaSony HD LCD Tv, Air-cond Samsung, Microwave, Hamper besar gajah dan macam-macam lagi. Maaf ya, kali ni banyak gambar tak dapat di snap! Camera habis battery lepas 30 minit acara bermula. Sedih-sedih. Tak pa, nanti saya upload lagi gambar kalau saya dah terima gambar dari photographer2 malam tu. Nantikan.



p/s : ibu saya mencari pekerja baru yang ada kelayakan "Town Planning" untuk bekerja di Mesra Consult!

35 komentar:

aNiss said...

muahahhahhahahha..
aku adela...
:)
ngee~~

BACK TO SCHOOL BEST!!!!
:p

qilamahadi said...

nk gelak gulig guling
beg ibu pakai tu sy kenal
wakakakaka
:)

kazirinkato said...

assalamualaikum....sporting betul mak kamu...

Fasya Abdy said...

ibu ke tu?/..awet muda lah! ...;))

jiha said...

wow..they look sO sporting dude..

feel free to read my new entry??

http://storyjiha.blogspot.com/

darkbatman said...

mak kamu ker?muda belia nye dia?hehe..missed 2 b at school again!

aNiss said...

batman:

umor ibu kami baru 42 taw...
ngee~~
:)
mmg muda yg amat2lah kn???

Pipi Muncet said...

hai ibuuu :D

Pipi Muncet said...

hai ibuuu :D

lily_mu said...

http://meluvmaself.blogspot.com/

tulip said...
This comment has been removed by the author.
nadirah_nor said...

hahahaha
sumpah sweet
cepitt aku nk keje ngn makk kau
tp busylahh skunk
byk komitment
miahahaha

impish_yatie said...

comey nye mak kamu... tak mcm mak..mcm bdk skola gak!!!sies!!hehehe=)

NK said...

menarik gile tema family day!!!

haha, hebat la syarikat family anda. bagus2...

syahira ariff said...

hahahahaha
bet gak tema camnie
sempoi giler
hey ur mum looks young umo braper?
=]

cepit,
commentlaa new entri sy
hee~
=D

Jard The Great said...

beshnya tema korang! seyes KREATIF!!! hehehe

kak ina kl said...

kalau akak kembali pakai baju sekolah..ada saiz ker??

hakimfaridzul said...

aniss : eh kau, nyibuks2!

hakimfaridzul said...

qilamahadi : whoa!bagus mata anda ye!

hakimfaridzul said...

kazirinkato : ibu saya memang sporting!siap main roller coaster tau!

hakimfaridzul said...

fasya abdy : ye la. itu ibu saya!
tak percaya?mahu surat beranak kah?

hakimfaridzul said...

jiha : memang sporting habis!macam kanak2!

hakimfaridzul said...

darkbatman : ye2.memang awet muda!muda belia!die suka jadi muda2 macam anak2 dia!whoa!

hakimfaridzul said...

pipi muncet : amboi, ibu2 kau ye!
ahahahaha

hakimfaridzul said...

nadirah : kau nak kerja?apa mau buat?town planning?rosak bandar tu weyh!ahahahaha

hakimfaridzul said...

impish_yatie : hai, mak je comel?anak apa macam?

hakimfaridzul said...

NK : memang menarik! ahahahaha...hebat?tak la..biase je~

hakimfaridzul said...

syahira ariff : my mum umur 28..eh, main2 je..umur mak saya 85..eh2, main lagi..umur mak saya 42 la!agagagaga

hakimfaridzul said...

kak jard : budak2 office yang pilih!terlebih kreatif la!!

hakimfaridzul said...

kak ina : eh, mesti lah ada size. tak pun boleh je tempah baju akak oi..tak pun, gedung hari-hari kan ada...wakakakaka

DarkCaspian™ said...

tingat zaman skolah2...hehehe saya blogging baru kat sini...ni review saya

http://faisalrozi.blogspot.com/2010/04/jom-layan-kesatria-poyos.html

dya said...

haha. ibu kau mmg sempoi habis! nak tgk pic ayah kau weh! nanti upload ek! haha

AKU said...

sangatla kelakar...ibu ko paling ganas nampak....hehe...

iniAku said...

gile besh mak ko cepit..sporting~!

sania said...

haha..seyes comel...

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets