30 Akasia Adamaya : Saya tak pernah tonton!

Salam semua. Selamat hari Sabtu untuk anda semua. Ketika anda membaca entri ini, saya sedang bermanja-manja dan bergumbira bersama keluarga di mana-mana sahaja destinasi yang dituju tanpa perancangan. Ibu memang gemar berjalan kesana-sini. Tak boleh duduk diam. Pergi percutian pun, main redah je. Tanpa booking hotel, check tempat dan sebagainya.

Jika ramai bloggers telah membebel tentang Akasia-Adamaya, mereka menceritakan review personal mereka tentang drama ini. Tertanya-tanya juga adakah menarik drama ini setaraf dengan NurKasih? Bagaimana penghayatan para pelakon? Mengalirkah airmata anda menonton drama ini?


Saya tidak pernah menonton drama ini! Sedih bunyinya. Memang agak teruja bila dengar ramai orang menonton cerita ini. Terasa juga mahu menonton. Tapi apakan daya, ibu bapa lebih hebat kuasanya berbanding anak-anak.

Mahu atau tidak mahu, saya akur dengan prinsip ibu bapa saya yang berbunyi : jangan tonton tv semasa Maghrib. Saya tahu, siaran ini bermula 6.30 dan berakhir 7.30, tapi, disebabkan Maghrib, kami sekeluarga menghormati waktu itu! Anda? Tepuk dada tanya hati. 
Walaupun saya akui, keluarga saya tak lah waraq mana, tapi kami menghormati waktu maghrib which is waktu dimana pertukaran hari seterusnya bagi muslim.

Sedikit sebanyak, prinsip ini mendidik saya untuk lebihkan masa dihadapan lappy ketika Maghrib! Hak3. Jahat kan? Ye la, nak tonton tv tak boleh, layan blog anda pun jadilah~agagagagaga



Sekia, luahan hati saya entang slot Akasia-Adamaya yang saya nak tonton! Tak sabar nak download ni! Teruja gila la orang kata! Hak3.


30 komentar:

Danial Ikhwan Jaafar said...

aku pon tak tengok. hahaha. tak suka sedih2. bagus la tak tengok tv masa maghrib. kalau kecik2 dulu, selalu je kena hambat pergi mandi time maghrib. =P

asked said...

gilak ar..

bagus2..
truskan..

aku tk tgok gak cite ni..
sbb..

time maghrib..aku tido

Pipi Muncet said...

hee. XD XD
no komen. haha

Kepala Bergetar said...

aku klu TERtgk siri citer ni mesti separuh jer..

I n n z said...

kan boleh dolod ;)

nuRuLain_zAiNi said...

huhu..best..xrugi tgk..

kyo_9 said...

same la kite bro..
ak pon x pernah layan drama nih..
nak wat camne, tv3 pon x siar kt tempat ak -_-"

nadirah_nor said...

ahahaha
baru nk respect ko cepit
x tgk tv time maghrib
tetibe buat pengakuan suci
chet!!!
x jadilahhh...=p

Enna Banana said...

i pun 1st time tgk citer nie
romantik syiiot!
hahaha
mari kita menonton! :P

ayue said...

same wif my family . kitorang dilarang bukak tv stat pukol 7 sampai 8 . huu .

Ummi Hanie said...

akak pown tgk gitu2 je...
penah tgk filem "i'm not single" tak?lisa surihani gak tp dgn farid kamil..ada prsamaan sket citernye..
best gak , tmbh ada dak kecik comeyy Amani tu

kak ina kl said...

macam abah dan mak akak dulu selalu buat..waktu maghrib tutup tv..

tapi skrg nan ado..tapi masa bang kita bukak astro oasis..

DOLCEshasha said...

adamaya sgt besh . jgn miss weyh ( :

qilamahadi said...

erkk
rumah saya tkda tibi
lagi sobb sobb
:)

can ili be akmal? said...

hee.saya main gitar time maghrib.ish.teruk

hakimfaridzul said...

danial : hahahaha..

boleh gang la kita!

hakimfaridzul said...

asked : lagi hebat!

kau tido??

tak elok la weyh~

hakimfaridzul said...

pipimuncet : hahahaha

tengok la tuh!

hakimfaridzul said...

kepala bergetar : ahahaha..
ok la, pernah tonton!

aku, tengok pun tak!

even suku!

wakakakaka

hakimfaridzul said...

innz : nanti2 la doload!

hakimfaridzul said...

nurulain : kalau rugi, anda bayar ganti rugi ye!!

bahahahaha

hakimfaridzul said...

kyo_9 : hak ala kyo!!!

kau kat ne weyh???

jepun kan???

bahahahahaha

hakimfaridzul said...

nor : selama ni kau memang respect aku pun kaN???

hakimfaridzul said...

enna : mari kita solat maghrib!

bahahahaha

hakimfaridzul said...

ayue : kita serupa~

hakimfaridzul said...

ummie hanie : citer tuh? penah2..

tapi ramai kata yang drama lagi best.

betulkah???

hakimfaridzul said...

kak ina : owh...

saya juga sama!

kalau tak off tv,

rtm 1 dan aosis penghalwa telinga waktu maghrib!

hakimfaridzul said...

shasha : dah miss pun~

^^

hakimfaridzul said...

qilamahadi : ye la, rumah awak LCD screen...

hebat2!!!

hakimfaridzul said...

can ili be akmal : bahahahahaha..lagi bagus nih!

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets