23 Resepi Biskut Batik Paling Mudah

Whoa. Chef cepit kembali! Whoa, whoa, whoa~.. Nah, resepi biskut batik paling mudah lagi untuk anda! Biskut batik! Semestinya sedap! Time kat asrama dulu, mak kawan aku selalu bawakkan anak dia biskut ni! Sure-sure la aku yang bedal kan! Sampai satu tahap, mak dia siap bagi satu bekas kat aku! Personal punya untuk melahap! So, cuba lah~ Hadapi lah bulan puasa tanpa pancaroba~


Bahan-bahan :



  • 1 bungkus biskut marie 
  • 500 gm milo 
  • 1 tin susu cair 
  • 1 paket buttercup 250gm
  • 1 cawan gula 
  • 5 biji telur

Cara-cara : 


  • Panaskan kuali dan masukkan buttercup hingga cair.Masukkan gula dan kacau hingga cair selepas itu masukkan telur yang telah dikepuk biasa dan susu cair. 
  • Masukkan milo dan kacau hingga pekat akhir sekali masukkan biskut marie yang telah dipatahkan.Gaul dan masukkan kle dalam loyang tekan hingga padat serta sejukkan. 
  • Potong biskut mengikut saiz biskut dan hidangkan sejuk.
Kredit kepada : http://resepi.mesra.net/

23 komentar:

senandung semalam said...

aku nk cube wat balik nnti...
;)

DOLCEshasha said...

oke , hat nih aku rasa mampu lah aku nak wat . hihi

cik helena said...

saya pandai buat ini!

♥S@R@♥ said...

sungguh senang..tp xtau bila boleh buat..hehe

hakimfaridzul said...

@ senandung semalam : good luck!post kat aku kalau kau berjaya buat!

hakimfaridzul said...

@DOLCEshasha : bagus anak dara ni!!!!

hakimfaridzul said...

@cikhel : bagus2, dah boleh kahwin dah!

hakimfaridzul said...

@♥S@R@♥ : memang sonang!

arfahamiera said...

ak nk cuba lah balik nih.....hahahaha

Anonymous said...

buttercup ni yg mana eh..marjerin yg biasa tu boleh kah

Aie Amy said...

tak nak ada telur boleh?

Anonymous said...

da kme crik resepi br skunk jmp...fvrt dr kecik ney...huhuhu...thnx geng <3

Anonymous said...

nmpak cm senang..tp xtw leh wt kew x..hehehe

inizonemm said...

wooo...cam senang ni..
mgu ni gak aku try buat

Anonymous said...

hye

Anonymous said...

kojo sonang yo tu......

teha said...

best plak na cube laa

Anonymous said...

urmmmm.....nyam3

Cik Sal said...

Dengan masa yang berapa ada ni.. hmm rasanya resepi nilah yang paling cepat dan mudah nak disediakan.. time kasih untuk resepi..

Anonymous said...

urmmmm....nk try jugak laaah

Anonymous said...

@Anonymous

Anonymous said...

rasanye senang nak buat tapi takut nak try sbb kalo x jadi rugi la...tetepi nak cuba jugak la..

Anonymous said...

masa masukkan biskut tu, api tutup ke?

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets