13 Sebenarnya, apa yang aku mahukan dari blogging ni?

Salam. Ini update ringkas sebab aku dah merenung diri ini dan blog aku. Kesudahannya, aku mengambil keputusan untuk menjadikan blog sebagai catatatan harian aku yang perlu kelihatan hebat, mantap, cantik dan berisi. Tapi isi itu lebih kepada apa yang sebenarnya aku gemarkan. Bukan lagi motif berblogging kepada duit dari Nuffnang semata. Aku akan cerita apa yang sebenarnya aku nakkan dalam blog ni. Jangan tanya aku kenapa aku tak kejar duit dah.

Kalau masih ada rezeki dari Nuffnang atau dari mana sekalipun, aku tetap terima dengan hati terbuka. Kalau pun aku tulis tips, info blogging, itu merupakan entri hobi aku. Cinta aku dekat blog ni kadang-kadang membuatkan aku lebih gemar untuk cerita apa yang sebetulnya aku nak. Kalau bermain keywords sekalipun, itu adalah suka-suka.

Lama dah aku fikir pasal blog ni. Sebab satunya, kawan-kawan baik aku lebih suka kalau blog ni ditulis macam dulu-dulu. Maksud dulu-dulu ialah waktu aku memang bodoh dna jahil tentang blog! Waktu aku tak kenal apa itu SEO, apa itu SERP, apa itu traffik. Kadang-kadang bagus juga kalau kita kembali kepada asal. 


p/s : aku akan lebih kepada blog personal aku.cari la!

13 komentar:

suffer8zine said...

renung2kan selamat beramal :P

nor said...

buat lahh pape pun pitt
kami sentiasa menyokong
*nada ibuibu =DD

cik helena said...

kalau kita tak kejar dia yang kejar kite,paham tak?

Izzatul Iman said...

betul tu....

kadang2 kita ada blog, tulis dalam blog...tapi tak tau amende sebena nye yang kita nak...

nak duit? nak hadiah? nak menang pertandingan?

semua tu tak ada kesudahan...baik la tak tau pape, dari dah tau, padtu kejar tapi tak dapat2....kecewa kan?

Salmia said...

happy blogging!

hakimfaridzul said...

@suffer8zinebaiklah, selamat berblogging!

hakimfaridzul said...

@norterima kasih bonda!terharu sangat aihhh!

hakimfaridzul said...

@cik helenafaham cikhel!erk, macam marah je!hahahahaha

hakimfaridzul said...

@Izzatul Imantak kecewa, tapi kita perlu lebih terbuka dalam hal ni..haih~

hakimfaridzul said...

@Salmiahappy blogging too!

DOLCEshasha said...

hang ada personal blog?? biaq betui awat tak habaq mai. huhhu.

qilamahadi said...

choiii. cepat leee bg tahu
penat da cari
ermm
a lama tggu entri mcm ni
kekeke
:))

cik jari said...

nak kawan ramai2..pastu bila dh kawan2,jumpe info mcm2 dr belog kawan2..pastu leh tambah ilmu dlm & luar negara...

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets