6 Nama kau dolah, tetek kau sebelah.

Salam semua. Lama aku tak update blog. Disebabkan banyak urusan yang penting yang aku perlu untuk dahulukan. Antaranya Screening Movie Skyline! Nak review dari aku? Nanti aku buat autopost ye. Betul cakap ramai blogger yang datang malam tu, popcorn nya sedap! Aku habis makan okay! Aku nampak ramai blogger tapi tu la, disebabkan aku jarang join aktiviti Nuffnang, so aku diam sebab takut salah orang! Aku dok main teka-teka siapa blogger tu dengan kakak aku! Hahahahaha

Antara yang aku nampak ialah Redlinda, AnakPerak, Si Ultromen terbang tinggi-tinggi, lilyputih, deydeck, hurm...sape lagi ntah! Hahahahaha. Aku kenal macam tu je. Tak bertegur pun kecuali dengan Ciklilyputih.

******************************************
Lately ni, aku selaly pergi sekolah dok ambik adik aku balik sekolah. Hantar ambik dah macam aku punya tugas. Kadang-kadang tu, aku okay je, kalau time aku busy ke, nak jumpa kawan ke, aku buat dunni je! Ko naik la basikal! Sekolah belakang rumah je kot! So, aku selalu amati budak-budak sekolah sebab aku rindu hidup sekolah rendah!

Ejek-ejek tu dah macam biasa! Rutin harian! Dulu masa sekolah boleh siap cakap esok sambung la ejek-ejek!hahahaha. Kalau dah gadoh lepastu siap ada lagu!

Kalau tak nak kawan sudah,
nama mu dolah, 
tetek mu sebelah!

What the hell, mana la relation si dolah dengan tetek sebelah! hahahaha. Aku memang suka dok main ejek-ejek ni! Nama bapak, nama emak, atuk, nenek semua memang keluar habis! Sebab tu masa sekolah rendah, aku memang kenal betul nama bapak atok nenek kawan-kawan aku! Kalau cikgu tanya dia tu anak sape, cepat je aku jawab dia tu anak si polan-polan! 

Kan berguna gak tu! hahahaha. Ala, korang jangan dok nak cakap aku jahat ke apa, korang pun sama gak! Ye tak, tu kan gurau-gurau manja budak-budak sekolah rendah! hahaha Entah-entah korang lagi hebat!


p.s: rindu betul nak bawak beg besar, baju kemeja putih, seluar biru tua dan kayuh basikal pagi2 pergi sekolah!

6 komentar:

adrinaqamarina said...

tak pernah kayuh basikal pegi sekolah sebab sekolah jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaao sangat dari rumah.

Irwan Abdullah said...

wahhhhhhhhh...reti naik basikal rupanya...haha

CikLilyPutih said...

hi,
gambo awak blur lah, itu yg x masuk kan tu.. anyway k lily akan try to adjust sampai nampak balik okeh.

cik fara said...

msti ko slalu gadoh time skolaah kan
aku boleh byngkan!
hahha

NuRuLmUnA said...

hahahahah..ak p0n rindu!kutik,muntik..hahaha!men ny0w0k2..buli org!cpt nye mse blalu.kte p0n da mkin rmaja..cdihnye!nk kwn yg dlu slalu bsama!

nas said...

hahahhaa,,,terkenang kat lagu tuh...mmg lagu time budak2 sekolah rendah dulu :P

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets