10 10 Chef Paling Popular Didunia.

Salam semua. Hari ni kita up entri light-light sikit ye. Kalau Chef Wan pernah dapat anugerah Chef Selebriti Popular. Kita usha pulak siapa chef yang betul-betul popular dan pendapat mereka amatlah membeliakkan bijik mata. Sampai tersembul kalau korang tau earnings dia orang ni. Jadi Chef pun boleh jadi Billionair ye. So, now boleh la berangan-rangan korang ada rancangan memasak sendiri. Smile

#1 – Gordon Ramsay (USD 11 Billion)


#2 – Jamie Oliver – Naked Chef (USD 10 Billion)


#3 - Anthony Bourdain (USD 9.5 Billion)


#4 – Alain Ducasse (USD 9 Billion)


#5 – Bobby Flay (USD 9 Billion)



Seronok betul. Tengok je lah macam Chef Wan sendiri, ke Bali, ke India, ke sana sini untuk memasak dan ada rancangan memasak sendiri. Berjalan ke serata dunia. Melihat pelbagai budaya dan masakan. Ummmph!!! Agak-agak Chef Wan punya kekayaan berapa ye? Tengok rumah dia masa program Astana Idaman memanglah superb! Bilik mandi dia macam bilik utama rumah aku kot! Fulamak wa cakap sama lu!

#6 – Wolfgang Puck (USD 8.8 Billion)


#7 – Mario Batali (USD 8 Billion)


#8 – Emeril Lagasse (USD 7.5 Billion)


#9 – Nobuyuki Matsuhisa (USD 7 Billion)


#10 – Tom Colicchio (USD 6 Billion)



p/s : aku memang minat masak sejak dulu. kalau tak percaya, boleh tanya mak angkat dan nenek aku. hebat ke tak hebat bujang sorang ni didapur. Smile

10 komentar:

Alexandriana Alia said...

Hells Kitchen, Master Chef dan segala bagai realitu masakan si Ramsay tu duk ada, mana tak kaya!

Rapunzel Cikilolo said...

huhuhu.... anna olson tak masuk la pulak :)

Shaherah said...

shera banyak tak kenal lar.. hahah.. yang kenal chef no 1 ngan no 2 tu jek.. ^_^

syasya said...

hehe sume lelaki.perempuan x hebat ke huhuhu

Nor atau Nad said...

bley arr gua masuk minang mu cepitt
ahaha

hakimfaridzul said...

@Alexandriana Aliatau takpe! thats why kaya gilerrrrrr

hakimfaridzul said...

@Rapunzel Cikiloloif tak silap, anna olsen top 20 macam tuh...

hakimfaridzul said...

@Shaherahdah itu yang banyak menepek muka kat tv...keh keh keh

hakimfaridzul said...

@syasyaperempuan punya air tangan khas untuk suami dan keluarga...bukan dikomersialkan...hahahahaha

hakimfaridzul said...

@Nor atau Nad aku bukan chef la geb!

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets