5 ~aku rimas~aku lemas~

hm...aku rimas ngan keadaan seorng ni..smlm, aku help fren aku wat dienye essay..best2..aku suke la gaks wat essay nih..but aku jadi serabut n geram time aku pegang fone die...as like my mum angkat n my mum said, firasat aku sangat tinggi, kadang2 aku leh tau n agak sesuatu benda ngan tepat..mlm semalam, aku terdetik nak tengok inbox kwn aku ni..aku tau wlupun salah perbuatan aku, but at least hati aku akan tau kebenanrannya rite??so, aku ckp aku naktengok fone ko..nak tengok lagu...at first, kwn aku ni cam suspicious je ngan ku..hahaha..

but, aku kat hebat,,ceh..main2 je..aku discover inbox die yg ade 66 msg tuh...aku cari la name yg memang aku dah agak bg msg kat die..aku jumpe!pergh..its true, ape hati aku berkata2 tu semuanye btol...org ni hntr kat kwn aku yg ayat die cam berbaur jealous..huh!!!budak b***h!ape la yg ade kat mind ko tu sampai nak jealous2..die ni bukannye suami ko pun!!lg pun, if suami ko pun, tak leh ke suami tu ade kwn??kan???then, budak ni amik la balik fone die dengan harapan yg sangat2 tinggi aku tak bace msg die la kan??sorry,,,dah terlambat la..konon ckp nak hntr msg..owh..hntr msg inbox kurang la??drpd 66 jd 64...hm...pe la ko ni..ni hakim la...tak yah berlakon!!!sengal jek...tapi aku keep profesional..aku tolong tngk kwn aku buat essay die sampai kul 1.35am cam tu la..

then, aku trus amik laapy n bla...time kat muka pintu, again!!shit, die muncul, time tu aku memang nak lempang r sepak je muke die tu, ye la..tangan kuat kan??hahaha..but aku tahan..aku senyap..tak pe, biar, aku tak heran la..cume aku tertanye2 kenape la boleh jealous2 ngan aku...aku tak wat salah ape pun...just rapat ngan seseorg utk aku share something yg aku rase aku tak leh tahan carry prob ni sorunk2..salah ke??

then aku trus jalan ke bilik, mase dah nak sampai bilik, aku realised yg kwn aku n die nye kwn baik gle ni pun follow aku, nak bagi buah rambuatan kat roomate aku...ok la..ape2 je la..mls nak layan...aku trus tarik selimut n nak tido, tapi before die org tu bla, kwn aku ni tanye, aku kenape??ok tak??share la ngan aku..n ckp jgn pkir sangat2 bout tat..hm..fine!aku senyap jek..mls nak ckp lebih2...ye la, kwn baik die tu ade kat sebelah..

then, aku rase aku patut hntr sms menjelaskn ape aku rase skrg ni..aku tak suke la...RIMAS N LEMAS gle..msg aku mcm ni...

(dah la *****, aku tau aku sape..its ok..aq rse ckup ape yg aku dah cerita kat ko..aq sedih bce inbox ko..sorry, x niat bace, tapi aku nye firasat kuat ckp yg aku kena bc.dah la..aq penah cakap kn, ade org tak ske aku, if die anggap aku kwn, y mesti keluar statement mcm tu?x pe, mybe ujian Allah dtg kat aku bertubi2..aq terima ngan hati trbuka..aq boleh cari kwn lain, tak pun aq lbh ske menyediri.senang!tak de sape peduli..ntah la..dah la, memang fate aku tak kwn ngan ko kowt..x pe..aku kan dah ckp aku rimas ngan keadaan teman baik ko yg terlalu concern bout ko..die sape??kwn mcm aku n others or very2 special one???tu ko n die yang tafsir la..aq tau, ade org tak suke aq rapat ngan ko..k la..aq rasebest mlm ni coz, at least b4 aku tak kwn ko ke,aq pernah wat something yg baik..aku harap ko menghargainya..wasalam..slamat mlm bro..)

dah la..aku tak mau lagi cerita bout benda ni lg..rase cam sengal gile...amat!!tak de otak tol..pikir la..aku ni kwn je!!!hm...

5 komentar:

Anonymous said...

akm...
kata org buat baik berpada2, buat jahat jgn sekali2. x slhkan klu kwn akm tu masih nak jdikan akm kwn sesama belajar cuma seadanyelah.
Pasal bf/gf dia tu biarlah kwn akm uruskan cmne kut? Secara logik x akan n x ptut perasaan jealous tu wujud dlm dri dia......
Ape...Nabil kata " LU PK LAH SNDIRI " kena amik kira tu... hahaha..
apa2 pun akm seorang yg tabah pasti bole selesaikan kut. Insyaallah....

LMY ZA.DAY>N said...

la...
dia....ni..
esh.
x kan la...
cam x caye je..?
kenapa lak dia sanggup mcm ni....
mcm dia ni plastik je dpn org lain....
heish...
ntahlah...
susah juga aku nak percaya benda cam ni....
tp klu betul la...
hmm....
x taw la....

apa2 pun...
jgn fikirkan lah sangat....
kita x leh nak terus hukum org lain...
kene check dulu kesahihan benda ni...
k...
cuba bawa berbincang dgn dia..
mungkin ada xplanation dr dia...
kita mana taw..
kene dgr dulu..
k...:):)

ZHARIF BADRUL said...

bro
that's what university life.It is normal that friend will betray us and stab us back but it is not the matter at all.The matter is how u handle it and keep ur faith on the track =)

salam takzim
ZHARIF

Anonymous said...

actly akm...
akm bukn keseorangan kan....
ramai lg teman2 akm di luar sana yg masih ada
n sedia menemani dan mendengar masalah akm kan.....
Cmnilah....
sebagai ingatan je...
Yg baik datangnya dari Allah...
Yg tak baik tu kan dari diri kita sendiri...
so kitalah yg menentukan hala tujunye rite..
Klu rasa sesuai menegurnya tegurlah elok2....
klu x biar kan jelah....

NuRuLmUnA said...

hmm..pelik2...tu pon jeles..ngokngek tol ek..lantak..biakan jew.. :p

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets