6 debate or stay home?


mcm mane nak mule blog kali ni ek??
ok..
assalammualaikum..
salam sejahtera semua~
moga diberkati dan dilimpahi rahmat oleh ALLAh~
di bulan yg mulia, so aku nak jadi baik ckit~
lalalala...hakim plastik~
hahaha

semalam juadah berbuka semua alhamdulillah...
syukur~
sedap~
kenyang~
n happy~

kat entri kali ni aku bukan nak citer bout buka even taubat even insaf...
~okay~

before aku bersemangat balik ke rumah semalam..
ade perjumpaan debate after aku habis kelas..
habis ke??
ok2, jujur~
after aku mintak permission ngan mdm ira nak gi meeting debate.
she said okay!
then, time meeting, die org ckp uitm Shah Alam ade wat pemilihan untuk team debate ROYAL..
so, aku eager la nak tau n nak pegi..
then, senior2 ckp tak boleh gi coz uitm kedah yg cam baik giler ni tak luluskan..
OH MY GOD!!!
DAMN!!!

student nak gi aktiviti n nak active kan diri pun tak leh???
wat the H**L huh??
aku geram n also my teammate pun geram la..
pas habis meeting tu, aku chow n trus la buka maghrib tu..

aku cepatkan citer...
malam tadi..
sewaktu aku khusyuk ngah beribadah kat masjid ade call masuk~
then habis bergegar poket seluar aku..dah la time tu ngah tahyad akhir..
so, disebabkan rapat ngan org sebelah..
aku rase die turut merasai gegaran fone aku~
hahaha

one misscall - FARIZ WHITE BEAR (sorry, tertulis nama popular)
ape la yg die nak ni...
org ngah beribadah pun tak leh..
ade je~
aku pun keluar ar jap..
call die balik..
ni coversation aku ngan fariz

aku :weyh, nak pe ni??
:ngah terawih la bengong...
:pehal?

fariz :ni huh,ade benda penting nak cakap.
:esok aku n mizi jadi gi shah alam untuk pemilihan debat tu
:ye la, syahid dah pegi la..kak dila ckp die dah pegi...

aku :oh my god..
:serius ke ni??
:korunk ni kan~
:suke wat keputusan last minute
:giler ar...
:then dapat permission daripada u ke?

fariz :tak dapat dowh.
:ptg td gi jumpe mdm *****
:die ckp tak boleh..
:kite pegi je..illegal!

aku :wat the hell???

bla, bla, bla, bla...malas nak sambung..lame gak aku call die..

then, sedar2 dah nak habis solat terawih!
FARIZ...
u destroy my terawih!!!
baru nak jadi baik..
hahaha
nak smayang full..
geram btol...

then, balik discuss ngan mum aku...
she said:
NO!
kate nak balik for ramadhan~
kate tak de aktiviti~
kate nak stay kat umah n dtg opis~
kat dah dekat nak test~
kate penat~
kat rindu kat rumah~
kate nak study~
segala kate2 la keluar~
bla, bla, bla, bla~

giler ar...marathon nye bebel~
lame giler sampai nak berdarah telinga aku...
huh!!!
aku geram...
nak je hempas lappy time tu....
n aku tak de mood mlm tu...

n finally untuk penutup marathon bebel,
she said...
kita akan ke melaka...
esok or sabtu..
tak sure..
so mesti duduk rumah..
next time boleh..
no argue!!!
ok..
ibu nak tido..
OMG!!!!

i said
FINE!
dengan tak ikhlas~
hurm~

then bukak tv,
nasib baik ade satu rancangan yg memberikan mood aku balik..
Roger Federer - Making A Champion
kenangan n wat ever la..
aku pun tengok n sambil pikir mcm mane la esok~

so, aku decide tak pergi shah alam...
tak pergi pemilihan~
wargh!!!
~sedey~

cian kwn2 aku..
teammate aku..
mizi & fariz
sorry sangat2...
tak leh pergi la..
cari 2nd speaker yg boleh ganti aku ye??
~sorry again~





6 komentar:

Nina Aziz said...

ala...siannyer ko hakim...

:::wagonbiru::: said...

huhuhu saba la ek!

Lady FS. said...

ciannyer kau weyh .

eisyah cumel said...

xpelah kim.
pluang x dtg skali.
lgpon ape yg mak ko ckp maybe ada hikmah di sebaliknya.
ko xkn taw.
kalu ko lawan pon xda mkna.
ok?
lgpon uitm kdh tu mmg cam F*^K.
hihihihihi....
lek...
len kali kalu ada trus grab..

Anonymous said...

sesekali kita kena berfikiran jauh tu...
ada betul gak ckp kwn akm tu....
Jgn ada penyesalan tau...

green said...

xpe..dgr ckp mak..kang kalo pergi jadi pape..nyesal kang..
tak gune syg..

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets