33 :: sekeluarga melopong dan me-nga-nga ::


tajuk entri kali ni sangat seronok dan kelakar.nak cakap cerita baru, tak juga. cerita lama, tak juga. yang penting nak story cerita ni.

TEMPAT : Warung Majlis Bandaraya Kuala Terengganu
PIHAK TERLIBAT : Saya sekeluarga dan pekerja kedai yang propaganda
WAKTU : Lewat tengah hari



cerita begini. selepas selesai solat zohor, aku sekeluarga bercadang nak makan tengah hari. pilih punya pilih, warung ini berjaya menambat hati kami sekeluarga di sebabkan pakcik yang berseri-seri memanggil kami untuk makan disitu. ramah sangat pak cik tu!!!pandai pikat hati kami sekeluarga sampai kami tertipu!!!fine!!semakin geram ni!!!

macam mana tak tertipu, memanggil nama kami dengan pelbagai nama artis.
  1. SAYA - sebagai Faizal Tahir
  2. KAKAK - sebagai Syafinaz Selamat
  3. ADIK LELAKI 1 - sebagai Anuar Zain
  4. ADIK LELAKI 2 - sebagai Jehan Miskin
  5. ADIK POMPUAN - sebagai Farah Fauzana
  6. IBU AYAH - sebagai CIKGU!!!
fine!!!teknik pak cik ni sangat bergaya dan berjaya!!!kami kembang la kiranya!!!muahahaha


tunggu la pak cik, percutian akan datang, kami akan datang membalas dendam!!!setelah berjaya menambat hati kami sekeluarga, kami pun order la makanan. itu, ini..tunggu punya tunggu, sangat lama ye!!!30 minit.makanan sampai.nak expect apa??sedap macam hotel 5 bintang?tak la.biasa-biasa je la.boleh makan.okay je makanannya.


susana kedai.tak bersih mana pun!kucing sana sini. tukang masak nampak vounge tapi jerk!ahahahaha.setelah puas makan and melantak. nah!!!ambil ni!!!BIL UNTUK ANDA SEKELUARGA di kedai MAKAN MAJLIS BANDARAYA KUALA TERENGGANU.

ibu terlopong,
saya menga-nga,
kakak terkebil2,
ayah tersipu-sipu!!!
OMG!!!DAHSYAT ye kami makan!!!!

dengan servis yang 0.25/10 bintang. makanan 2/10 bintang. harga??10/10 BINTANG okay.
pak cik tu, pandai cover sangat-sangat.

"cikgu-cikgu, boleh saya tolong?",
"jehan miskin what drink please?",
"farah fauzana cantik sangat hari ni",
"faizal tahir, can i help u"...

what the ***** pakcik!!!anda sangat propaganda ye!!!berpura-pura sangat.pandai cover.cakap english lagi!!!gituu!!!kelas pakcik ni!!kami membayar dan berlalu dengan muka terkejut macam makan mangga muda yang baru tumbuh!!!

awas rakan-rakan.jangan tertipu seperti keluarga saya!!!

33 komentar:

*yOko* said...

p.cik propa...
sya sgt respect n menyanjungi pak cik!!!
cayalah...
haha...

Anonymous said...

Masyaallah!!!!
Biar betul Pak cik tu Akm...
Servis bercakap dia yang mahal tu...

cik fara said...

gler ape pkcik tu!
nk brniaga
bniaga ar btol2
haih

harishah halim said...

hambekk kau!

rda said...

Bapakk lahh. Buat malu kampung aku je. T_____T

qilamahadi said...

haaaa
padiaa nii
tu laa
pg tk ajak i
rasaknn

agagagag
;p

nadirah_nor said...

tahniahh!!

hakimfaridzul said...

yoko :
memang dowh!!!
pakcik sangat propa..
bukan sem, aku akan cerita kau siap gaya die sekali!!!

hakimfaridzul said...

fara :
tau tak pe!!
tunggu aku dtg semula!!
balas dendam!!

hakimfaridzul said...

harishah halim :
memang hambik family aku weyh!!!

hakimfaridzul said...

rda :
memang dowh!!
kau gi kedai tuh!!!
gi ceramah sikit pakcik tuh!!

hakimfaridzul said...

qilamahadi:
kalau ajak pun nak ikut ke??
die kan dah bahagia dengan fish spa, jakuzi and sauna!!

hakimfaridzul said...

nor :
ape tahniah2..
mau kena kah???

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

kelas tindakan pak ck.... oi pandai... ko xpenah komen blog aku

DOLCEshasha said...

hampeh dowh ! syiall nya ye kelentong ! if aku blah ja ta bayaq . =)

hakimfaridzul said...

farhan :
tuduhan tak berasas!!!
aku ade comment blog kau jugak ye!!!
ngade2!!

hakimfaridzul said...

shasha :
amboi2..
aku ni pikir gak halal haram..
biaq pi depa la charge lebey2..

Idy Saha said...

wow itu sgguh kejutan.
ak bca pun terkejut. huhuhu..
if ayah aku, mesti dh naek angin.. HAHAHA

arm_nomi91 said...

celaka gila pakcik 2..aku pun naik angin..klau aku,sepak jer die dlu,pkul puas2,mencarut kebabian,baru aku tye,nape mhal sgt pakcik?? aku nak jmpe ko nnti,ko cter puas2 ea..

Nazli Asyraf said...

pehh...mahal siut....

dya said...

hang tak tau ke tu secret recipe punya cawangan? haha.

btw, bese la.. dia tau korg tourist.. mmg kena la..

aku prnh kena dkt kelantan.. tp tak la semahal ni..mmg terbeliak mata ni..

.zigha. said...

bapak la kangkung sampai 15.50! mai aloq setaq kangkung tak sampai 5 henget.

hahaha :D

amaa said...

haha zigha promote wehh

waahhhhh tipah tertipuu bang agagaga

hakimfaridzul said...

idysaha : ahahaha.memang kejutan

amin : over la plak kau ni!!!

dya : secret recipe ke??secret bill ye!!

zigha : ahahahaha..baguih22hang jadi tokeh kangkung!!!

ama : cepat update cerita kau ye!!jgn lupa gmbr aku!!!

aimi said...

huii.dasyat gak ek pakcik propa tuh....

good lesson fer all..:)

.zigha. said...

mesti la promote. cuti2 Malaysia mai kedah noh. haha. klau dgn mak aku mesti kena sound punya pak cik propa ni.

hahaha :)

Mr.YesterdaY said...

untuk pegetahuan ye...

kalo anda bukan org teganu..mean org luar yg melancong lakan...

kalo makan kat cni dan anda bercakap loghat luar...mmg akan menjadi mahal... tu perkara biase...

ramlah ram said...

mak oii cekik darah ke hape nii??
xleh blah btol pkcik tu siap pgil korang gune nme artis. huahhuahha

Anonymous said...

oooo kesian ko n family ko...
kite org yg dh tahu dh fuck kedai mkn pak cik 2... ak slalu tgk org kene propa dgn pak cik propa 2...
hohoho... untuk yang datang bercuti ke terengganu elakkan ke kedai 2..jgn tertipu dan kemeseraan mereka...

O-ne said...

huhuuuhhuuh kedai tu mmg kwn2 aku blacklist kt kawsan tu...xde org nk mkn kedai tu sbb mmg harga dia mhl n xsdp...dia akan kenekan org luar yg mari mkn kt kedai dia..baik mkn kt hottel kan..huhhhhuu
kecian kt ko..ko bkn asl ganu ek..uhuhhuhuh
stu lg pak cik tu org ckp pembela..jeng2 :)

Anonymous said...

rase2 klau mknan mcm 2 mman mhal kut..biasa ler 2 haha

azri said...

bro2. tempat tu okey sebenarnye. tp kau tersalah pilih gerai makan, pakcik sial tu mmg mahal. bodoh aku makan nasi lemak pagi2 ko tahu brape? rm10 sepinggan. member aku penah bengang skali kat kedai tu. kalu ko nak pegi makan aku syorkan ko pegi yg tempat paling hujung, 2 kedai paling hujung tu mmg tiptop harga n masakan panas. kedai yg ada pokok besar kat pintu masuk park tu. Ko jgn terpedaya la ngan kata2 manis pakcik ni, mmg cekik darah. good luck bro.

cyrusdavirus said...

bro, first of all, tahniah sbb ko mmg cekap amik gambo sumer sbgai bukti..

FYI, aku pon penah kene ngan pacik tu... tp bukan sbb bab mkanan.. tapi pasal attitude.. citernyer camni.

aku n adik bradik g makan situ.. kitorang duk kat meja "famili" sbb ramai kn.. then, tgh sedap sedap syok makan, tetiba datang satu famili ni nk mkn kat gerai yg sama..

PACIK WTF tuh pn cepat2 susun meja sumer setting baik punya.. bukan utk famili baru datang tu, tp utk kitorang!!! WTF kan?? kitorang yg kene pindah dari meja lain ke meja lain semata mata utk bg tempat kat famili yg baru datang tu.. CHIBAI x???

CHIBAI WAL LAHANAT!!!

dah la mknan promote kaw kaw.. yg tu sedap, g ni sedap.. last last makan rase macam ape?

pantat hantu! hik~

sekian~

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets