11 :: meredah dan bercuti ::












again. holiday memang tak sah kalau aku sekeluarga bercuti ke mana-mana around Malaysia. at least mesti ada satu tempat yang akan kita orang tuju dan bercuti. cuti hari itu adalah cuti yang tidak dirancang. unplanned vacation. kerja gila? tiada hotel? mana nak pergi? itu lah cabaran kami sekeluarga apabila bercuti. meredah dan bercuti. tak perlu booking hotel, cari pemandu pelancong, sewa kereta dan berbagai-bagai benda perlu diteruskan.

apabila percutiaan itu kita panggil " free and easy ", so, ia perlu jadi free and easy. tiada tempat nak bermalam? kereta sudah memadai.ahahahaha. percutian baru-baru ini, berlaku tanpa disengaja. pagi selasa aku cerita dengan ibu tentang holiday kali ni sebelum aku pergi kedai.







balik dari kedai, sampai dirumah, adik-adik dan kakak dah siap kemas barang.aik???sure nak bercuti ni.ahahahaha.then kemas-kemas barang terus gerak. time tu, belum ada hala tujuan pun. just masuk lebuh raya pantai timur terus tergerak hati ke Tasik Kenyir. semalaman disana dan semalam lagi di Kuala Terengganu.biar gambar menceritakan segalanya~





nway, jumpe ex-classmate, Rizal!!!sudah berisi dan berotot. tahniah!!!






sekarang aku bercadang untuk melancong ke Pulau Perhentian bersama rakan-rakan. ada sesiapa mahu ikut???package 3 hari 2 malam. around RM 250!!!

11 komentar:

qilamahadi said...

totally jelousss !
sgt sgt yee
en.mahadi tkda bawa pg jalanjalan lg daa
aihh
-_________-"

nadirah_nor said...

sgt jeles okay

hakimfaridzul said...

qilamahadi :
jealous..
its okay!!!
nanti kita gi pulau perhentian ye!!!

hakimfaridzul said...

nor gebu :
tak yah jealous2..
kau pun ape kurangnye!!
awal2 dah ke queensbay~

nadirah_nor said...

ahahaha
itu baru warming up
bila mau ke perhentian???

Afzainizam said...

Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

ape pun kami sedang baca older entry pos korang ni… thanks kongsi cerita..thanks.... harap aku menerima respond yang baik dari blog korang ni…

en.pj0wl said...

..sangat best!!!..seronoknya cuti.^^)

dya said...

cmne ley trjmpe rizal tu lak? keciknye dnie..

hakimfaridzul said...

en. pjowl :
yup!!!
besh2!!!
agagagaga

hakimfaridzul said...

dya :
macam mane??
call die suruh dtg la..
memang tau yg rumah die kat kt la!!!
agagagaga

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

make sure u buy sumthin 4 me back then

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets