11 6 Buffered Earning Walaupun UV Sikit.

Whoa. Salam semua. Pagi-pagi lagi aku dah kelam kabut sebab assignment kena complaint habis-habisan dengan lecturer. Padahal time tu kat otak dah ada idea nak update entri. Kerja keras jugak tadi. Rushing siapkan cepat sebab aku kena study, petang ni ada test law. Dah siap, baru aku bukak blog dan check analytics. So far, alhamdulillah, ada peningkatan berbanding sebelumnya.

Rata-rata blog yang aku suka cerita tentang Nuffnang, Buffered Earning dan sewaktu dengannya. Tak dinafikan aku memang sedikit teruja. Kalau sebelum ni, aku pernah share tips dapatkan buffered ernings, ada yang apply? Macam mana? Dah dapat BE? Syukur, sekarang ni aku ada 6 Buffered Earning yang berjalan kat blog hakimfaridzul.com ni.


Nak tahu aku punya traffik? Tak lah sampai 5000+ atau 10, 000+ sehari. Cukup setakat ini dalam anggaran 300+ hingga 700+. Stabil. Aku dah boleh stabilkan traffik yang masuk blog ni dari hari ke hari dengan sedikit penggunaan SEO dan Keyword. Sila abaikan 2 hari awal tu sebab aku malas gila. hahahahaha. Aku dah berpuas hati kalau traffik aku boleh maintain atas 300 setiap hari. Sebab dulu atas 200 je~


Kalau sesiapa yang dapat buffered tu, maintain la traffik dan lipat ganda usaha untuk buat entri. Betul cakap Ben, kena rajin kalau dapat Buffered, rezeki tu, grab la cepat-cepat. Untie Ina pun pecah rekod semalam dengan UV lebih 2000+. Tahniah. Depends la, kalau korang betul-betul nakkan income buffered masyuk, kerja keras sikit. Tapi kalau korang hebat bermain dengan SEO, keywords dan sebagainya, gunakanlah. Ini peluangnya.

Aku ni tak hebat mana. Tapi aku belajar untuk berblogging dengan lebih bagus dari masa ke masa. Aku terjah blog-blog yang lebih berpengalaman untuk kutip ilmu blogging. Majoriti blog-blog ni ada dekat list "my ispiration" aku sebelah ni. Sebab, orang-orang yang dah berpengalaman ni selalu berkongsi ilmu mereka. Tak rugi berkongsi ilmu kan?

p/s : macam nak cash out, tapi takpelah, biarkan dulu, tak rugi apa pun. teruja kalau boleh cash out beribu-ribu kan? bila agaknya~

11 komentar:

♥S@R@♥ said...

good info for org yg dah lama berblog tp xreti2 lagi..hehe (sy la org itu)

saya_arief said...

trafik kamu mantap seyh...
:D
cemburu aku.

Danial Ikhwan Jaafar said...

mantap la si cepit ni! thanks for the tips. (dulu dah baca, tapi tak amal dengan konsisten =P)
semoga maju jaya! =)

qilamahadi said...

haaaa
nati boleeehh lahh belanjaaa
ngagagga

qilamahadi said...

haaaa
nati boleeehh lahh belanjaaa
ngagagga

Sharinginfoz said...

tahniah memang gempak le...

Tips Mudah Tingkatkan Trafik

DaHLia said...

congrates!!
nnti lepas ni nk 1k UV pun mudah :)

cik helena said...

makin mantap!tahniah!buibui!hahaha

Zairie Husin said...

anda nyer trafic sgt mantap :D

my recent post:
mari bantu cari @ sebarkan berita kehilangan adik wan nur

Amirez said...

wah, hebat boleh dapat 6 BE sekali gus. nampaknya byk tips boleh dpt kat sini. insyaAllah akan dtg selalu ;)

kak ina kl said...

wah sejak dah pindah ke dot com..makin banyak be singgah..pengiklan nak bagi pun dah syukur..bila dah dapat memang suker...kenalah update hari-hari sementara meter tengah berjalan.

terima kasih sudi link yer.

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets