19 Resepi Biskut Chocolate Chip Sedap

Whoa. Salam semua. Kalau korang dah jemu asyik makan biskut chipsmore, aku rasa better korang try buat biskut ni untuk raya nanti. Masa mak cik aku buat dulu, aku tak sure la dia pakai resepi ini atau tak. Tapi biskut ni memang mudah dibuat dah sodap la! Yang anak-anak dara tu, boleh la tunjuk bakat korang buat bakal mak mentua yang bakal datang rumah korang! Selamat mencuba!
kredit to mama fami


Bahan-bahan ( Anggaran 200 keping )
  • 375 gm tepung gandum
  • 95 gm tepung jagung
  • 240 gm gula perang
  • 360 gm mentega / marjerin
  • 4 sb serbuk koko
  • 1 biji telur
  • 6 sb chocolate chips
  • 6 sb chocolate rice
  • 6 sb badam cincang (disangai sedikit)
  • 6 sb kelapa kering / nestum (saya guna nestum)
  • 1 st esen vanila


Cara-cara

  • Pukul mentega dan gula perang hingga lembut.
  • Masukkan telur, esen vanilla dan gaul sebati.
  • Ayak tepung gandum dan tepung jagung dan masukkan dalam adunan mentega diikuti dengan choco chip, choco rice, badam dan nestum. Gaul sebati.
  • Bentukkan mengikut citarasa sendiri dan bakar 20 minit pada suhu 170C
kredit kepada : http://resepi.mesra.net/

19 komentar:

senandung semalam said...

sodapnya tp malas nk cuba..
hahahhaa

ejum said...

feveret ni..nak2..hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

boleh cuba untuk raya nihh thk

can ili be akmal? said...

http://canilibeakmal.blogspot.com/2010/07/produk-yang-dijual-biskutkek-dan.html

saya jual biskut coklat chip tiap ari.namanya biskut coklat chip skema.sja sy letak nama tuh.saya suka guna butter je . ^^

natasya said...

yeah~~sedapnyer biskut chocolate chip =)

hakimfaridzul said...

@senandung semalam : memang sodap!menjilat jari!hahahahaha

hakimfaridzul said...

@ejum :ambil la!huhuhuhu

hakimfaridzul said...

@ b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : cuba la, nanti bagi aku rasa ye.hak3

hakimfaridzul said...

@can ili be akmal? : lagi sedap ke???nak kena try ni!

hakimfaridzul said...

@natasya : cubalah...huhuhuh

can ili be akmal? said...

kalo saya tukar pakai marjerin..biskut saya jd kurang sedap.. jd stick to butter la

hida.hadi said...

dh cube buat-awesome-!!
sukeeee :D

Anonymous said...

sedap nya biskut chocolate chip tima kasih atas resepi yg u bagi...:)

Pretty Bitch said...

Hey, sb tu apa ?

ziera said...

pretty bitch: "sb" tu sudu besar la.....hik2
btol x hakimfaridzul???

Anonymous said...

sb: sudu besar kot?

Misz Jannah said...

sb stand 4 what ek..??..

sue bee said...

kalau tak campur nestum and badam,ok ke?

cadburry said...

telor masok masa ble lak?? ta paham laa...

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets