10 Mari berpindah ke Wordpress.

Whoa. Salam semua. Seperti persoalan yang aku tanye dekat Ariffshah dalam formspring dia, dia cakap suruh aku try guna name.wordpress.com. Rasa dulu macam mana menggunakan wordpress. Biasakan diri dulu. So, sesiapa yang kat luar sana. Jom la, dari blogger kita berpindah ke wordpress. Dengar kata lebih bagus dalam konteks traffik, dan banyak lagi~


Ramai blogger yang berpengalaman suggest wordpress kalau dah ada domain. Kelebihannya? Banyak la. Tapi aku belum rasa lagi. Sebab baru hari ni aku buat account wordpress aku! Biar aku try dulu dan baru boleh bagi tau kat korang semua macam mana rasanya menggunakan wordpress ye! Cikhelena pun dengar kata nak tukar wordpress, tapi dia tunggu sifu dia a.k.a bean moreno!


p/s : teruja, sorry cikhel, biar saya cuba dulu ye!hik3

10 komentar:

~~ciklinn~~ said...

ramai gak yg bgtau ciklinn camtu... nanti kalau dah test semua bgtau ciklinn yerk... senang tak nak guna.. lebih2 pada ciklinn yg tak pandai sgt bermain script2 nie

DaHLia said...

dahlia dah ada wordpress self hosted...masih hidup sampai skrg, just xupdate jer..sb kurang masa, dan kurang idea.. http://dahliajournal.com


anyway, sis lebih prefer blogger gak sampai bebila..sebab sis kedekut dan sis suka barang free... :D alhamdulillah, trafik pun ok, biasa gak duk 1st page Google..

tak kisah guna apa2 pun, yang penting usaha tu kena ada :D

NiZaM Limited said...

eh..dot wordpress dot com ni. limited..tak brape reti aku.

kalo wordpress self host baru gempak sket. nak design blog sndiri pon bleh..

Danial Ikhwan Jaafar said...

perghh..maju si cepit maju!
pernah dengar gak, tapi blog masih mentah lagi, usaha dan lepak2 dulu la. =P

hakimfaridzul said...

@ ~~ciklinn~~ : baiklah ciklin..nanti saya dah cuba, saya bagi tau ciklinn ye~

hakimfaridzul said...

@dahlia : owh, tau2, sis memang prefe blogger...saya nak mencuba..

betul2, yang penting usaha!guna blogger pun boleh maju gak!

go blogger!!!

hakimfaridzul said...

@nizam limited : hurm...wah...yang part design sendiri blog tu aku suka! so, far aku dah reti nak godek2 blog ni~hahahahahah

hakimfaridzul said...

danial ikhwan jaafar : relax2, aku pun mentah lagi..saja mencuba pelbagai benda baru~

Sharinginfoz said...

tak biasa, blogspot jadi pilihan

Anonymous said...

Can I clone your article to my blog? Thank you…

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets