17 Resepi Biskut Arab. 3 bahan sahaja!


Whoa. Salam semua. Lagi satu resepi bisut raya yang mudah! 3 bahan je diperlukan! Sonang giler buat biskut arab ni! Nenek aku suka buat biskut ni since biskut ni sangat simplae tapi sedap! Asyik buat kuih tunjuk kan? Baik korang try buat biskut ni! Simple je! Selamat mencuba!


Bahan-Bahan:

  • 500 gm tepung gandum
  • 250 gm gula halus
  • 250 gm minyak sapi


Cara:

  • Gaulkan tepung dengan gula dan minyak sapi yang telah dicairkan hingga sebati.
  • Ambil sedikit adunan dan bulat-bulatkan sebesar guli kemudian dileperkan sedikit.
  • Bakar hingga elok kuningnya. Setelah masak angkat dan disejukkan.
  • Kemudian digolekkan di atas gula halus.
kredit kepada : http://resepi.mesra.net/

17 komentar:

Danial Ikhwan Jaafar said...

ha'ah betul cakap ko tu. tengok resipi cam senang. pepe pon, kita cuba dulu beberapa hari sebelum raya! ewahh!

NiZaM Limited said...

woah..senang dan mudah..bleh la buat biskot sempena raya ni nanti..ngehh..

Anonymous said...

awak nak bakar biskut ni berapa suhu nya n brapa minit

PUTERI AMIRAH said...

ambk resepi nhe .. mama i nak <3

Anonymous said...

em... confuse nih!!! berapalak suhu dan masa utk bakar dia ye?

hakimfaridzul said...

@Anonymous 180 degree. 15 minit... :)

waniey..... said...

Dah siap semua baru letak dlm paper cup tu kan??

ad|nda said...

whoaaa... senang btul nih.. pasti cuba ehehehe

anasrikandiislam said...

dalam doh dia xyah letak gula ker?

SexyInnocence said...

saya ambik ye resepi ni... =)
terima kasih

awanis said...

cm simple.. tp ape2 pon kena cube dlu..tq

akubdk said...

jadilah kuih arab..gebu tau..ngge :D thx 4 the recipe..

Anonymous said...

sedap nyer ! ! ! !

nkcritino said...

hurm...jadi ke nie??

Anonymous said...

hari ini sya tlh cba resepi ini..mmg sdap sgt2,time ksih myresepi.

ees said...

manis sangat resepi ni...kuurangkan gula baru sedap

Anonymous said...

Ini di Brunei kami panggil Kuih Mor. Kalau Raya mesti ada :)

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets