10 BILA SI DIA BERTANYA



Salam semua. Tak pernah-pernah aku join Abe Ben ( macam kiki santek panggil ) untuk buat-buat entri ni. Selalu baca tapi tak selalu comment. Hahahahaha. Tapi kali ni aku berminat nak jawab persoalan-persoalan dia dalam segmen terbaru dia BILA SI DIA BERTANYA. Biar aku jawab soalan dia!

  • Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ?
Blog perlu ada identiti. Identiti yang orang boleh ingat, kalau sebut blog dia ni, kita boleh jawab "owhhhh, blog dia yang macam itu, macam ini." tak pun, boleh jawab "owhhhhh, blog dia yang update tak henti-henti"hahahaha. jangan marah bro, itu identiti supaya orang kenal blog kita! Identiti adalah perkara yang paling penting sekali!
  • Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?
So far, guna facebook, twitter, blogwalking, selangor bloggers, gengblogger dan seangkatan dengannya!
  • Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?
Blog yang ada lagu kuat gila! Memang la blog dia, suka hati dia, kalau macam tu, buat je private kalau tak nak orang masuk. Ni, sibuk dok ajak orang masuk, lepas orang komen lagu tu, marah-marah emo, cakap suka hati! Blog yang ada lagu-lagu kuat ni buat sakit jantung je.. Sebab kadang-kadang kita pasang speaker, tak pun kat tempat mcm library ke.. So, memang spoil habis!
  • Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ?
Firstly tengok dia punya entri terbaru. Baca dan cuba cari apa identiti si blogger! Tak nafikan gak, tengok header! Kalau header smart, memang tertarik, menarik daboommm!!!hahahahaha
  • Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?
Jangan cepat putus asa. Kalau dikritik tu, ambil positif walaupun aku akui memang marah dan rasa macam nak baling bom balik. Relax la. Setakat sorang dua kritik busuk-busuk, ntah-ntah, ramai lagi tertunggu-tunggu entri kau tu! Chill je. Mana part yang dikritik tu, kalau boleh ubah, ubah la. Lepas tu, siapa yang kritik korang tu, korang lawan secara sehat! Faham kan???
  • Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ..
Sekali lagi blog yang punya identiti sendiri. Dia ada sesuatu yang boleh orang ingat. Tak kisah la header, cerita, ayat, cara dan sebagainya! Blog yang punya identiti ni tak perlu nak main dengan SEO dan bagai-bagainya, cukup mencari pembaca setia!

Ambik kau! Gila panjang, serius pulak tu! Hahahahahaha Ini jawapan saya bro!

10 komentar:

suffer8zine said...

jawapan yg nice bro!

Terkini : Kucing Gemuk Popular

misz nana said...

waaa.. serius nih menjawab..

bgus2 :)

FARIZ RAZALI said...

good.. aku setuju dengan blog yg pasang lagu automatik.. mmg sakit ati.. IDENTITI.(ok take note)

makcek bukan nenek said...

nak tgk apa yg blogger x suka .
kot2 sy pon dlm kategori tuh .
heheh
singgah sini .^^

nur said...

membaca di sini
ALL IN ONE

izyanty collection said...

ada aku kisah bab lagu,hahahah apasal korang psg speaker comp/labtop kuat sgt..:P..

eiela said...

tak suka jugak dengn blog yg pasang lagu sebab slalu buka comp dengar lagu bila jmpa blog ada lagu, tak tau mana satu nak dengar.

Latest Entri :
Ya Allah Masaku Dah Tiba

KimiCnoL said...

Terjah dari blog abg ben..hehe
Jom Terjah..
"1.Bila Si Dia Bertanya??"

zaMir said...

jawapan yg best....
ok..jom bace yg ni pulak...

http://ninenov91.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanya.html

Azza Firza said...

singgah sni, hehe, nice entri, jemput singgah ya ke blog usang saya tu (: selamat berbloggging <3

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets