35 Syukur yang tidak terhingga untuk peluang ini. Gembira dan sedih kita bersama.

Salam semua. Lama aku menanti keputusan kemasukan ke UiTM untuk further degree ni. Alhamdulillah. Berkat doa semua, 3 Januari ni aku akan sambung Sarjana Muda Pentadbiran Korporat di UiTM Shah Alam. Syukur sangat-sangat. Walaupun semalam aku risau sebab check first trial, dia tulis permohonan tak berjaya. Check kali kedua, aku dah boleh tarik nafas lega. Syukur sangat-sangat. Nowdays, kita kena bagi gambar biar orang percaya. Sebab ramai orang suka tuduh itu ini sebab ingat kita omong kosong. Bukan dengan niat ingin menunjuk, tapi dengan niat agar tiada salah faham dan fitnah memfitnah seperti yang berlaku pada DIA ni.

**alhamdulillah**

Tapi, dalam aku gembira, aku masih risau dengan kawan-kawan aku yang lain. Aku sendiri bingung. Habis wall Naib Canselor dihambur. Itu ini persoalan. Bagi aku, betul juga tindakan. Dah itu saluran yang cepat dan sedia ada. Kalau aku ditempat mereka yang masih tak dapat keputusan degree ni, aku pun begitu gak. Mesti risau, fikir apa nak jadi dengan masa depan, kerah ibu bapa turun Shah Alam, haru biru... 

Yang tak sedapnya, kalau ada orang yang nak comment, tapi tidak meletakkan diri di tempat mereka yang mengalami nasib begini! Itu yang penting! Sedap cakap itu ini tanpa periksa panjang. Sedap mengata "kalau cgpa cukup2 makan, susah nak dapat tempat". OMG. Cuba jadi supportive sikit. Kalau kau abang atau kakak, kau bagi nasihat berguna untuk adik-adik. Bukan downkan orang. Kau bagi semangat! Kau bagi inspirasi dan harapan agar tidak putus asa berdoa dan mohon dari Allah.

Aku tak suka cakap benda yang sepatutnya sebagai seorang melayu dan islam serta bumiputera perlu buat untuk bangsa sendiri, untuk agama sendiri. Kita kena tolong menolong. Cuba mana yang termampu. Tak dapat tolong banyak, doakan pun dah cukup. Bagi semangat kat kawan-kawan. Ucap yang baik-baik. Itu yang terbaik. Sedih sebab ada juga yang fitnah, kata itu ini.


Untuk kawan-kawan dan semua yang masih menanti keputusan sambung belajar ni. Jangan putus harapan. Doa banyak-banyak. Semoga dipermudahkan urusan kita semua. Mungkin ada kesilapan teknikal lagi tu. Ada la mana-mana part yang tertinggal. Takpe, kan naib canselor dan janji akan bincang dengan dekan masalah-masalah ni semua. So, sabar. Tawakal.. Insyallah semuanya akan baik-baik belaka.


35 komentar:

::cikjuju::◕‿◕ said...

tahniah!!jumpa di U..hehe

Miza Yusof said...

tahniah. bestnya dapat sambung belajar :)

twinkle'lilis said...

Congratz cepit!
Haaa! Kan,kes kak H tu,sedapp je kate mcm tu.agak agak ahh.kalo die yg rase baru padan!

izzah said...

tahniah again cepit.
da plak tuk kami sume plak.
:)

mier@merr said...

tahniah....blajar bebaik yer.... kasik gempak cgpa kamo..

natasya said...

tahniah akim....semoga anda maju jaya...

San said...

hukhuk..terharu aq bca..tens weh..anywy..congrats cz da dpt rsult..

Shuryou Ezanie said...

gratz hakim :D

Princess Nur said...

TAHNIAH DARI AKAK..

hakimfaridzul said...

@::cikjuju::◕‿◕jumpa di u??yeah!sure!

hakimfaridzul said...

@Miza Yusofterima kasih..syukur2!masih ada peluang~

hakimfaridzul said...

@twinkle'lilistau takpe..cakap tak agak2!

hakimfaridzul said...

@izzahalways untuk kawan2!sabar ye mak..nanti okay la~

hakimfaridzul said...

@mier@merrinsyallah..i'll try my best!

hakimfaridzul said...

@natasyaterima kasih~

hakimfaridzul said...

@Santhanx san..jangan risau...mesti ada peluang untuk kau!kau dah cuba yang terbaik..mesti ada silap sana sini sikit2 kat uitm..nanti akan okay!!!

hakimfaridzul said...

@Shuryou Ezaniethanx shuryou!nnt jumpa kat perindu!

ramlah melaram said...

congratzz! wah dapat perindu uolllsss.. i slalu je lalu lalang kat situ sambil coci mata. hihi :P

adrinaqamarina said...

eh tahniah~ selamat memulakan azam dan semangat baru! fighting!

nas said...

jumpe di sana..
ahaks....
ko dapat kolej perindu ea?
adoih..xbest kot kat situ
tapi hopefully enjoy disana nanti~

Anonymous said...

If you could e-mail me with a few suggestions on just how you made your blog look this excellent, I would be grateful.

Ted-d said...

congrats..and welcome juniors..

DOLCEshasha said...

jmpa kat s.alam nnt.

btw, system uitm nih lembap skit..

.fahmi. said...

congratulation!!!!
gud lux bro!!!
ngee~
;]

mera zati M.z said...

tahniah..
same la degree gak tahun depan..
goodluck for both of us,blogger friend..
amin~

MUHAMMAD AZRI said...

akim!!!

congrats!!

nnt insyaAllah kita jumpa k!!!!!

sazali yusof said...

Tahniah... selamat menjadi warga Uitm.. jumpa disan.. ye.. hehe

href=”http://neizalyez.blogspot.com/

Ali ridha said...

tahniah dah dapat kerja baru ke.

Anonymous said...

Tahniah akm....

hakimfaridzul said...

@ramlah melaramye ke??hahahahaha LOL

hakimfaridzul said...

@adrinaqamarinathanx!

hakimfaridzul said...

@nasok nas!

hakimfaridzul said...

@Ted-dyup!
thanx senior!erk!
hahahahaha

Anonymous said...

boleh ta sya tya ssuatu? bes ta course ni? sy bdk asasi yg bkl abes bln 3 ni..nk tya ok ta course ni?fakulti dia mmang dkt shah alam ke?

SyahidahSyasha said...

singgah sini dari 152cm, oh nak tanya. dulu ambik apa eh?

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets