12 Video Karam Singh Walia Hina Orang Melayu (Video)

Salam semua. Gempar hari ni sebab Video Karam Singh Walia. Video Karam Singh Walia dituduh atau memang sengaja atau secara tidak sengaja telah menghina orang Melayu melalui video yang telah dirakam oleh beberapa saksi di tempat kejadian. Video selama 4 minit 25 saat ni mamaparkan video karam singh walia yang dikelilingi oleh sekumpulan orang melayu. Saksikan video itu dibawah :


video Karam Singh Walia menghina orang Melayu?

Karam Singh Walia yang memang suka memberikan peribahasa MELAYU ketika laporan beliau.

Secara jujurnya, aku merasakan yang hakikatnya video yang memaparkan Karam Singh Walia menghina orang Melayu ini kurang betul. Mana kan tidak, bukankah dia yang sibuk mengangkat martabat peribahasa-peribahasa melayu apabila melaporkan berita berkaitan alam sekitar. Selain itu, dalam video ini juga, kelihatan Karam Singh Walia mabuk atau mungkin kurang sedarkan diri kerana personalitinya di video ini kelihatan sangat berbeza.

Hakikatnya, aku sendiri kurang pasti kesahihan berita yang tersebar luas setakat ini. Aku masih ragu-ragu nak katakan yang Video Karam Singh Walia menghina orang Melayu ini benar betul dari pemikirannya untuk menghina atau tidak. Mungkin tak lama lagi keluar pula kenyataan akhbar dan video beliau memohon maaf. Atau??? Oh, nantikan sahaja! Fikirkan!

12 komentar:

alinac lover said...

dah mabuk kan

mesti x dapat berfikir dengan waras

qilamahadi said...

comel je wana pink
hahaha

FARIZ RAZALI said...

dia dah minta maaf.. dorang maafkan sahaja dah la.. tak faham betul la aku.. dah kata dah mabuk mana lah dia tahu.. aku rasa dua2 salah.. orang melayu terlalu ego.. si karam plak minum arak sampai mabuk siapa suruh.. tapi dah minta maaf ok laa.. PEACE..!!!

tenangsudey said...

Jom baca Karam Singh Hina Melayu Atau Melayu Hina Melayu?.

tenangsudey said...

Jom baca Karam Singh Walia Beri Penjelasan Isu Hina Melayu.

ainawardah said...

kte sbgai org melayu kna r pertahankan org melayu...jgn nk perlekehkan plak..karam nie mmg x der smngat 1 malaysia lgsg...ini ke cnth wartawan terbaek malysia..ntah2,pribhase yg dya dok pky dlm keje dya 2 cma pura2 jer..knn nk tnjk dya brskp kemelayuan..

ainawardah said...

mne bley cm 2...spe srh dye mabuk2...x pyhla nk ciankan owg cm 2..klw dah mbok,mne la dye sdr pe yg dya ckp..pndy2 jer nafikan

hakimfaridzul said...

@alinac loveryup!setuju jugak!orang dah mabuk, memang mind tak jalan dengan bagus!

hakimfaridzul said...

@qilamahadierk, out of topic la!muahahahaha

hakimfaridzul said...

@ainawardahntah la..tak tau nak cakap ape.tapi hakikatnya dia mabuk dan dalam kondisi mabuk, memang mental kita tak boleh work dengan bagus kan??izzit???

hakimfaridzul said...

@ainawardahso, kau cakap aku nafikan dia cakap macam tu???

itu pendapat aku..ni kan perbincangan, cuba la berdiskusi sedikit...btw, ape blog anda???
teringin nak melawat!

Anonymous said...

marah org kutuk melayu..yg kau sendiri 2 kutuk dan kate bangse kau sendiri 2 ade kau fikir x??

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets