3 Kalau nak berjaya, memang perlu korban dan usaha berganda!

Salam semua. Aku tak mendabik dada kalau ada kawan aku cakap "Hakim, kenapa blog jarang sangat update?". Aku cuma cakap aku kurang masa. Tapi hakikatnya, aku memang sedang berusaha keras untuk beberapa perkara. Cuma ye, kamu semua tidak nampak. Kalau kita nak berjaya, tak perlu nak tunjuk usaha gigih depan semua orang. Kita buat semua benda slow and steady tapi menjadi.


Kehidupan sekarang ni tak macam dulu. Ada something yang aku perlu buktikan! Ada someone yang perlu tahu bahawa aku mampu hidup! Aku mampu berdikari! Aku mampu berdiri tanpa dia sisi. Buang aku tak bermakna kau bunuh aku. Jangan salahkan takdir kalau kau yang melukis peta kehidupan sendiri! Tuhan dah tunjuk dah pembalasan sedikit demi sedikit kat kau!

Tapi tu la, sebab kau mendongak langit. Tak pernah nampak kejadian dulu. Tak pernah serik dengan kealpaan kau. Semua orang bodoh, semua orang salah. Aku memerhati untuk setiap ketika. Tak pernah doakan yang buruk untuk kau. Tapi sekurang-kurangnya aku selalu mendoakan kau agar kau diberi petunjuk sebelum kau jatuh terduduk!

3 komentar:

eqbalzack said...

setuju!
abg eq pun tgh struggle utk buktikan sesuatu...
teruskan usaha...all the best!

Anip™ said...

perghhh, gile la, hehe, best penulisan ko nie. hehe

qilamahadi said...

good luck and take care

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets