16 Google Page Rank 4 untuk hakimfaridzul.com

Salam semua. Aku tak tahu lah kepercayaan kepada Page Rank (PR) masih boleh dianggap releven atau tak. Ada sesetengah blogger dah tak pandang PR. Dan ada juga yang masih bekerja keras menaikkan PR blog mereka dan tak kurang juga yang sedang berusaha maintain PR mereka. Nak cerita banyak pasal PR ni pun, ilmu aku sikit-sikit je. Sekadar faham apa fungsinya. Apa benda PR tu mungkin dah cukup bagi aku. Aku ada ambil beberapa penerangan dari blogger yang mahir tentang PR ni. Boleh baca sikit apa penerangan mereka.


Dari ariffshah :



Dari KulanzSalleh :


Dari Blog Aduka


Alhamdulillah. Hari ni aku merasa jugak PR4 ni. Pertama kali dalam sejarah. Nak cakap bangga, tak jugak. Lebih kepada kepuasan diri sendiri. Blogger ni, dia orang tunjuk trafik, alexa ranking, earnings dan sebagainya.. Bukan berniat nak menunjuk. Tapi bagi aku, lebih kepada pencapaian peribadi dan motivasi diri untuk lebih berjaya dalam blog arena ni. Kepuasan diri lebih penting daripada cakap-cakap orang. Kalau korang cakap "kalau kepuasan diri, diam-diam, tahu sendiri dah la"... Aku tanya balik, kemana lagi kalau tak di blog sendiri kita tunjukkan pencapaian kita? Mungkin ada yang jadikan perkara itu sebagai suntikan semangat! Bukan berfikir negatif semata.


Pencapaian sendiri untuk aku. Walaupun aku tau dalam beberapa hari lagi status PR4 ni akan hilang, aku tetap berpuas hati sebab atleast, aku dah pernah jejak kaki ke PR4. Alhamdulillah. Kawan baik aku fakrulroslan pun jejak kaki ke PR4 sama-sama dengan aku. Syabas fakrul! Bawah ni, aku tunjuk sikit pyramid PR. Tahap anda dimana. Teruskan berblogging..Puaskan hati sendiri. :)



16 komentar:

nas said...

tahniah sbb capai PR 4,... aku penah capai.. tp sejak 2 bulan xaktif... terus turun kpd 2 jerk.. haha

hafizulhakim said...

congratz! me too. :)

qilamahadi said...

ehh mana nya blog saya ehh tk phm laa awak ni

DaHLia said...

bilalh nk masuk geng elite eh agaknya??? jom!!

Anonymous said...

Tahniah!!!
Teruskan usaha dengan cerita-cerita yg menarik...

mohamadazrulhaqim said...

aku 2 je. jadilah daripada 0. hahaha

penaberkala said...

pergh, 4? mantap la bro
cayalah, gua baru 2

hakimfaridzul said...

@nas nas, blogspot pun boleh cecah pr4 ek???? wowwww!!! :)

hakimfaridzul said...

@hafizulhakimtahniah pjolll! :)

hakimfaridzul said...

@qilamahadipergi baca kat link2 yg sye letak tuh!

hakimfaridzul said...

@DaHLiaelite???huhuhuhu...jauh lagi tu sis..banyak kena usaha... :)

hakimfaridzul said...

@Anonymousinsyaallah... :)

hakimfaridzul said...

@mohamadazrulhaqimokay lah tu aqim... kira hebat tau PR2! :)

hakimfaridzul said...

@penaberkalaalhamdulillah... :)

FAUZI NOR said...

Hebat!!! congrt.

FARIZ RAZALI said...

oh... mcm mana aku taw PR aku 3..??? mcm mana nak check??

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets