17 abang bangla, untie gatal dan abang lembut

Eh, sibuk kan main aku sekarang ni, kehulu, kehilir, ke Shah Alam, Ke restoran, ke cafe. waduh-waduh, jika begini seharian, mau tercabut tangan, kaki, kepala badan aku weyh!!! apa-apa pun, aku try gak dapatkan sedikit masa untuk berblogging!ngeee

Sekali lagi aku kembali dengan cerita menarik untuk santapan rohani dan jasmani anda semua. Bukan apa, aku tahu, diluar sana ternanti-nanti cerita-cerita dari aku kan???Ala, ngaku je la. OK, dah mula syok sendiri ni. Biasa la, baru la namanya Muhammad Faridzul Hakim kan. Full stop!

Kalau kamu semua nak tahu, aku ditugaskan oleh puan besar, a.k.a mak aku untuk menjaga kedai makan @ restoran @ warung mangan mak aku sepanjang cuti semester ini. Penat???Ah, usah dibilang!!!Ngak bisa dibilang! Pokoknya ikhlas!

Okay-okay, pekerja kat kedai tu ada macam-macam ragam!Pening aku selalu! redha je la kan ada pekerja macam ragam ni. nah, list kepeningan mereka!

1 - Si tukang masak @ Uncle Ramu (abg bangla)
tahap pening - 5/10

orang india asli! maknanya segar dari India! dah lama kat Malaysia. 10 tahun dah. yang membuatkan aku pening ialah kesibukan dia ni jaga tepi kain, seluar, baju orang lain. suka sangat mengadu domba! buruk-burukkan pekerja lain. aihhh, senang je ubatnya dia ni. just cakap "ramu, kamu nak kerja sini lagi ke nak sibuk hal orang, tak nak kamu boleh balik india ". done!

2 - Si tukang roti canai @ Uncle Ramesh (abg bangla)
tahap pening - 7/10

orang india asli juga!segar dari mumbai beb!nak jumpa aiswarya rai?amita belacan? pretty ugly dan seumpanya??boleh contact-contact uncle ni. peningnya ialah, suka sangat cerita propa weyh! cerita masuk jel la, bunuh orang la, menang gaduh dengan 20 orang, aih...banyak la cerita propa dia. kadang-kadang suka gak layan, sebab aku boleh nganjing-nganjing weyh!done!

3 - Si cashier @ pelayan @ kak Zili
tahap pening - 8/10
ha, ini orang Malaysia. dekat je rumah dia ngan kedai. jalan kaki dah sampai. peningnya dia ni sebab kepekakkan di tahap yang membimbangkan! seram aku kadang-kadang dengan kepekakkan dia ni.aihhhh, pening-pening. dah berapa kali ntah dia kena marah ngan customer sebab selalu merepek! mintak rati kosong, kau bagi air kosong. mintak kuah kari, kau bagi sepinggan karipap!apahal la kau zili oi!!!done!

4 - Si pelayan @ cashier @ kak eton
tahap pening - 7/10

ini juga orang tempatan. baik akak ni. baik-baik pun, suka peningkan aku. si minah eton ni, suka cakap ngan kucing kat kedai tu. ada 2 ekor kucing. satu namanya Mika, satu lagi Orange. ah, suka sangat buat gila borak-borak ngan kucing dia tu. katanya faham apa kucing tu cakap! apakah??pening-pening! done!

5 - pembasuh pinggan @ kak dewi (untie gatal )
tahap pening - 8/10

ish, ini lagi satu, untie india Malaysia yang kurang kesedaran! mak cik ni memang bikin aku panas setiap tengah hari.nak tahu kenapa??? mak cik ni, suka bawak boyfriend(s) dia tau! ish, penuh kat dapur tu bertenggak abe-abe india yang mabuk-mabuk lepak kat belakang tu. main suap-suap makan kat boyfriend(s) lagi. takpe, untie tu dah kena marah ngan aku petang tadi. hebat tak aku??bos kecik ni weyh!ahahahaha. done!

6 - pelayan @ abg zaman, eh, kak sally ( abang lembut)
tahap pening 15/10

akak ni, eh abang ni, eh, apa-apa la..dia ni memang sangat memeningkan aku sepanjang aku jaga kantor makan tu! dengan masalah kepekakkan yang amat sangat! masalah suara yang nak di cover untuk nampak girlish ye. sumpah memang sangat memningkan!tadi je dah salah order banyak gila. katanya ada orang minta milo air bungkus 10!tapi 30 minit lepas tu. tak da sape tuntut! ish!  rugi-rugi! lagi satu, akak palsu ni, suka sangat cakap, senyum and gelak sorang-sorang. menyeramkan betul! dress up dah la ala-ala drag queen! memalukan aku je! 

nway, itu la asam garam kehidupan yang aku lalui sekarang ni. penuh pancaroba dan memeningkan sungguh! tak pe la. 1 bulan lagi je. masalah-masalah mereka ni untuk aku tatap. ntah-ntah, dah bali universiti nanti aku rindu dia orang pulak! hehehehe doakan aku dapat atasi perangai mereka ye! keep commenting and following blog aku. nak jugak rase check dari nuffnang weyh!


hakimfaridzul



17 komentar:

qilamahadi said...

okayokay
biar sy tambah

muhammad faridzul hakim saiful bahri
tahap pening 100percent

rutin harian

1. early in the morng slalu sruh sy kjut dimana jrng dijawab. even jwb pn akan keluar bnyi uuuaaa uuuaaa

2. then sy akan ditngglkn selma beberapa jam. yelaa kan laki sibuk krja nk sara org rumah kan muaahhaa

3. sometme hlng trus. malam baru mncul. tkpa sy tggu

4. ouhhsgt geram kdgkdg sy bebel srg on the phne dia da krooh krohh tido. tkpa sy tk ksah cuma geram

5. FYI, imissyou okay !

thnk you
lovelove

hakimfaridzul said...

comment anda sangat panjang ye cik qila mahadi!!!
ahahahaha..
saye memeningkan anda??
maaf ye!!!
wink2!!!

dya said...

aku suka yg ckp dgn kucing tu..
mmh psycho abes..
hahahaa

hakimfaridzul said...

dya : ahahahaha..
cakap ngan kucing??
kau cakap ngan kucing tak???

LiDaH MaLaYsiA. said...

hahahaha... macm2 pesen ader!!! mcm drama plak... satu malaysia katanya..

nadirah_nor said...

okey ini boss baru cakap
PECAT SUME!!!!!
termasuk yg tgh megadu domba nih
pilihh yg mcm orang sikit
DONE!!!!!

DOLCEshasha said...

hahaha . begitu teruk kaw nk bngn pgi ehh hakim ? haha .

weyh , aku nk balik merbok cepat . bosan n berlemak byk nih !

*yOko* said...

whoaa..kn ak dh bgtau kim slm kat abg zaman..eh2..opss!!!!k.sally..
i admire die tau..
wakkaka..ak ttgu pix die..
=)

amaa said...

qilaa mahadi membuka rahsiaa andaa
muahahaa

malu maluu
wehh dtg shah alam lepak !

Anonymous said...

bangla oh bangla.....
aku benci tol ngan bangla....
kalo dorg byk hal sgt antr je blk tmpt asal dorg...hbs cite... -aqila

hakimfaridzul said...

lidah malaysia :
memang drama pun tiap2 hari!!
ahahahaha

hakimfaridzul said...

nadirah nor : hey gebu..
kau ingat kau sape huh??

hakimfaridzul said...

shasha : betul2..
aku mahu balik merbok!!!
court tu dah macam kita punya dah weyh!!

hakimfaridzul said...

yoko : kau lesbian ape weyh??

hakimfaridzul said...

ama : memang nak dtg lepak ngan korunk semua2..
bawak bersabar ye..
aku busy weyh!!!

hakimfaridzul said...

anonymous : siapakah anda?
aqila??
mane satu ni ek??
selamat dtg!!!

Anonymous said...

Great information! I’ve been looking for something like this for a while now. Thanks!

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets