15 untie cina tak berdosa telah dizasssss!!!

Uhhhh, setiap hari aku la jadi pemandu setia kepada adik-adik pulang dan pergi ke sekolah. Rutin harian yang aku kira semakin hari semakin menyeronokkan. ouh...rupanya aku rindu zaman sekolah.amat rindu ye.anda?pakai baju biru, tuck-in baju, tie sedondon dengan yang lain serta badge ditengah-tengah, kasut hitam atau putih,lencana besar-besar.

semalam, ambil adik balik dari sekolah. tengah hari, panas gila sampai berpeluh-peluh tak hengat dunia. nampak untie cina ni.senyum-senyum kat aku.aku senyum la balik. 

dia tanya, "adik u sikolah cina???" 
aku jawablah "ye" sambil terkebil-kebil sebab mula-mula dia tanya dalam bahasa mandarin.ahaks...
untie tu jawab, ouh, "baguihnya...malay people now ha, sulah open minded,semua sudah mahu gaul sama olang cina india"..
aku jawab "yup, kan kita ada satu Malaysia.sekolah untuk semua la"
dia tanya "apa pasal u olang mahu belajar bahasa cina huh?" 
aku jawab dengan sinis tapi benar "biar faham kalau olang cina, olang india kutuk-kutuk @ cakap-cakap bilakang kita la untie" zasssssssssssssssss. 
untie tu diam angguk-angguk je!

ouh, maafkan saya ye untie.tiba-tiba mencaras anda!

lepas tu, aku ke pondok tempat ibu bapa tunggu anak mereka. bunyi je loceng, wah, meriah, macam-macam ada 
  • yang ikat rambut dua, 
  • yang pony tail, 
  • yang baju putih tompok-tompok sambal,
  • tudung senget benget,
  • baju putih samar-samar ,
  • tarik beg sekolah
  • jinjit dan hayun-hayun botol air
  • berlari-lari sebab tak tahu malu dan tak cover ayu @ macho
seronoknya zaman sekolah dulu.teringat masa kecik-kecik time comel lote, bawak beg lebih besar dari badan, ada kemungkinan juga berat beg sama dengan berat badan masa tuh.gila rajin, semua buku dihangkut. nampak ayah, tarik beg laju-laju, sampai satu hari tu, tertanggal besi penarik, aku dah berlari jauh, beg tertinggal kat belakang.ouh, sangat memalukan!!!jatuh air muka sebagai ketua pelajar!!!

ingat lagi, aku memang suka gelak-gelakkan cikgu time kecik-kecik dulu.dah advance dah. cikgu ni, nama dirahsiakan.dah la ala-ala "halimah jongang" weyh, pastu selalu pakai lipstick warna merah menyala, ala-ala "Marilyn Monroe" tuh, tapi sayang seribu kali sayang, selalu lipstick dia tercalit kat gigi. dalam kelas, aku la selalu jadikan bahan. aku selalu cakap, cikgu bibir digigi. tapi, cikgu ni juga yang hantar aku time aku jatuh basikal masa balik sekolah dahulu. luka parut masih ada dikening sebelah kanan.terima kasih cikgu!

aku ada kawan baik dulu, namaya Abdul Fatah Bin Mazlan. dah jarang contact now.dia ketua sekolah agama, dan aku ketua murid pagi.hebat bukan?dia baik, aku ingat lagi, ada budak baru pindah masuk, balik sekolah, aku bajet ala-ala budak nakal gi buli budak tu.kita orang tahan dia naik basikal. mintak duit, ambil songkok dia baling jauh-jauh and bawak lari beg dia.ouhhh, kesian.tapi, budak tu pun macam 3 suku je weyh..serius...bukan ngutuk, cakap benar ni!!!aku juga suka tarik tudung budak perempuan sampai kebelakang menampakkan anak tudung die org!!!rasa sangat puas hati kan???omg!!!rindunya!!!

selain itu, dalam listing time darjah enam, aku rasa, semua cikgu aku berjaya ngata.opsss.biasa la, dulu belum akhil baligh, tak tahu apa itu dosa dan pahala..halal je la kan???sekarang pun sama..tak gitu Noriah n Aqila???bilakah mahu bertaubat??hurm, sama-sama kita nantikan ye.

aku nak kembali kezaman sekolah.
i really miss n <3
Sekolah Kebangsaan Morib
Smk Methodist ACS Klang
MRSM Merbok
n
MRSM Pontian

jop buat reunion weyh!!!


hakimfaridzul


15 komentar:

green said...

nakalnye kau!

qilamahadi said...

huhh
AQILA ??
padiaaa
sy baik
amat innocent
YA ALLAH
betul tk tipu

sy pg sekolah tkda pn pakai beg tarik ni
tk mmpu
dulu kecik kecik selebet
tudung pakai kalau blh mata pun tk nmpk
ahaha

ouuuhhh
comel
cmel kahh syg ??
teeeet
ahahha

okay
iloveyou

hakimfaridzul said...

qilamahadi : ahahaha..innocent la sangat kan??
love you too..

hakimfaridzul said...

green : dulu je nakal!!!sekarang dah baik dah..
alim gitu!!!

qilamahadi said...

baik alim ??
ouhhh maaaiii goooattt
am i dreaming guys
ahahaa

AMARAN KERAS !
jgn tertipu

hakimfaridzul said...

ye la!!!
fine!!!

qilamahadi said...

okay laa
im sorry
=s

amaa said...

aku dah tgk gmba qila tem skola rendah
muahahahaa
no komen laaaa
nati qila cubit aku

derr aku dulu main masak2 kat skola
siap ter bakar rambut
aicett

*yOko* said...

hey,cepit!!!tu x cukup zasssss la...
kasik zasssxxxcccssxxcc la lg!!!
wakakaka..

hakimfaridzul said...

ama : patut la rambut mu macam singa!!
ade kes kebakaran rupanya!

hakimfaridzul said...

mak!!
baik mak!!!
esok aku jumpe die, aku kasi kaw2 nye!!

nadirah_nor said...

weh bila masa pulak aku suka mengata..
ko saja ann nk wat fitnahh secara terbuka
x pe aku redhaa
=(
comel???
penah ke kau comel...
huhu
okeyh next sem azam baru
semoga lebeyh suci && puteh berseri

arm nomi said...

ohhhh,,,fatahhhhh...

hakimfaridzul said...

nadirah nor gebu!!!
senyap la kau!!
noriah, kau tak mau ngaku ye kau kuat ngata??
padahal kau lah permaisuri gosip kat uitm tuh!!!

hakimfaridzul said...

arm-nomi :
ye amin, anda kenal fatah!!!

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets