25 Gay dan Lesbian kesukaan saya. Anda kesah?

Whoa. Salam semua. Amacam hari ini? Ada bagus? Tak sabar juga menunggu malam ni. Menonton the Descent 2 kat Cineleisure Damansara. Tiket percuma kan, so teruja berlebih-lebihan.


Cukup untuk pendahuluaan yang saya kira tiada kena mengena dengan tajuk hari ini. Last week, saya ada online Facebook semata-mata nak approve kawan dan lihat profile. Tiba-tiba ada message inbox berbunyi :: "ramai nya kawan-kawan ko yang gay ngan lesbian, ko gay ke??? konon ada makwe!" ::



Mula-mula mengeluh, tapi ada juga rasa terharu sebab ada orang concern. ahahaha. Manusia kan? Siapa boleh tutup mulut melainkan diri dia sendiri. Dah menjadi lumrah sibuk meyibuk hal orang lain. Bukan marah, cuma sedikit terkilan dengan perangai orang-orang melayu yang especially nye sangat suka jaga tepi kain!

Macam ni la, untuk pengetahuan anda semua, saya approve je semua orang yang add di profile facebook saya. Tak kira la anda songsang, lurus, bengkok, kendur, tak bernafsu, kuat agama, cetek agama dan sebagainya, yang bernafsu  keduanya pun saya tak kesah!



Bagi saya, kawan tu biar universal, sebab baru kita tahu apa dunia sebenarnya dan ragam manusia yang pelbagai. Lesbian, gay dan apa-apa sekalipun, bukan menjadi halangan untuk kita berkawan kan? Pi lantak la anda nak jadi apa sekalipun.

Yang utama sebenarnya ialah hati kita ni. If hati kita ni kukuh, teguh dan utuh, tiada jadi masalah terikut-ikut kawan. Yang penting diri sendiri! Malu la manusia sebegini. Saya ada reply message tu semula, "oh, ye ke die orang gay? kenal ke? turut sama dengan mereka?". ahahahaha. 

Mengamuk si pengirim, macam-macam dia kutuk. agagagaga. nampak tak? dah kantoi. Ni boleh suruh Eyriqazz buat panggilan hangit ni! kalau tak salah, jangan la cepat melatah kawan! cool dulu. ni tak, habis dihambur ayat-ayat yang menyakitkan hati semua keluar!

Apa-apa pun, cuma nak berpesan :

Berkawan biar beribu,
Berkasih biar satu,

Bersahabat itu keutamaan,
bermusuhan harus dielakkan!

Nota kaki busuk : sedih juga orang Melayu masih begini di era moden. 

25 komentar:

natasya said...

XD
betol3....aku pom xkesah kawan dgan gay ker lesbian ker.....
kawan 2 biar 1000...
cinta 2 biar 1...lalalalalala~
bagus tindakan ko....=)

nuraarin-life said...

sokong sokong, kawan kawan tak mencerminkan keperibadian diri kita.. Yg penting, bagaimana kita membawa diri...

Anonymous said...

stuju ngan ko.. -daniel

can ili be akmal? said...

hmm.saya baru tau kawan saya lesbian beberapa bulan lepas.dia non moslem.tapi,tanpa pengetahuan saya..dia beli al quran terjemahan bahasa Inggeris.

i even blogged about it http://canilibeakmal.blogspot.com/2010/01/aku-skype-dengan-dialps-tu-aku-dapat.html

dan

http://canilibeakmal.blogspot.com/2010/02/subhanaallahallah-atur-camtuwow.html

dan saya buat blog tafsir khas untuk dia http://profiles.yahoo.com/blog/VOFJKL6FQ2XW5FGWIEAROYKW44?eid=MPzrLCQ1kHi0PHXxo_t6RFB5A7_Mh2jC9OTt9Lm2CEO3u2o8ew

dan http://tafseertafsirquran.blogspot.com/(eh hakim dah jadi follower.may god bless u)

chocolate strawberry said...

saya x kesah =)

heee

*yOko* said...

whoa...lme giler ak tggu psl post gay,bru nak post..
huahua..
mmg siak la bdk tuh..

merduwaty said...

kita hanya berkawan dengan sesiapa sahaja..amalan, dosa, pahala, maut dan jodoh itu ditangan Allah swt..Die yang menentukan semua itu..dan kita hanya berkawan dan berharap agar mereka dapat kembali ke pangkal jalan..amin..

hans said...

hahaha
aku kalau jumpa orang macam tu aku malas layan

DOLCEshasha said...

Lesbian lah ( ;

Aus MeLankoLik said...

selagi tak menyusahkan , kawan jela , apedehal , hahahak

Encik Kaiser said...

bukankah diorg lagi baik lollzz..sifat tu mmg la berdosa dr islam tp ak nyer member pun gay...dia x bg ape2 masalah pun dgn ak...

qilamahadi said...

erkk
saya lesbiann
hye
wakaka

hakimfaridzul said...

natasya : memang bagus!

kau juga bagus!

hakimfaridzul said...

nuraarin-life : yup!!!

yang penting diri sendiri!

hakimfaridzul said...

daniel : bagus2!

hakimfaridzul said...

can ili be akmal : agagagagaga...ok la tu..

kalau ko berjaya bawa dia masuk islam lagi bagus!!!

besar pahala tu weyh!

hakimfaridzul said...

chocolate strawbery :saya juga tak kesah!

hakimfaridzul said...

yoko : sorry la ye mak!!!
lewat sikit!!!

hakimfaridzul said...

merduwaty : amin~

hakimfaridzul said...

hans : aku pun dah block org tu hans!

hakimfaridzul said...

shasha : okay~

hakimfaridzul said...

aus : hakhakhak

hakimfaridzul said...

kaiser : ye ke???agagagagagaga

hakimfaridzul said...

qilamahadi : ye la tu lesbian!!!

.KOKO. said...

well, its a part of our tradition laa to 'jage tepi kain orang' ni..
susah mau buang. kalu xjage, mcm2 lak jadi n so do kalu terlebih jage kan? haha
erm, koko pun byk gak kwn2 mcm ni. kekeliruan identiti. kt universiti nanti lagi lah ramai kaum2 ini. but, dorg okey act. cume kite je yg membanding2kan dorg ni. bialah, itu kehendak n kemahuan dorg nk jd seperti itu kan?
:)

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets