10 Roland Garros milik Rafael Nadal dan Francesca Shiavone : Wimbledon??? Samantha Stosur???

Whoa! Salam geng. Walaupun kemenangan 2 orang di atas dah lepas tapi aku still nak hupdate juga entri tentang die orang ni. Memandangkan aku tak dapat bermain tennis buat jangka waktu selama sebulan mungkin! Haih, construction berpanjangan di UiTM ni! Lagi pun, aku hupdate entri ni pun sebab nak lepas gian tak dapat tengok final hari tu kat Channel 816 Astro.


Pertama sekali aku nak ucapkan tahniah dan syabas untuk pemain ini! Rafael Nadal sebab menjulang mahkota terbuka Perancis buat kali ke 5 sama dengan Bjorn Borg! Hebat! If last year, dia dah kalah awal dengan Robin Soderling kat pusingan ke-4. So, tahun ni, dia orang jumpa sekali lagi di final dan Nadal kalahkan Soderling straight set! Nway, takhta no 1 dunia milik Nadal kembali! Roger Federer, kau kena usaha gigih lagi! 


Second, aku nak ucap tahniah dekat wanita yang tak berapa nak feminin sangat ni. Orang Italy. Wanita Italy pertama yang menang Grand Slam. Hebat. Sis Francesca Shiavone ni mempamerkan aksi yang sangat hebat dengan backhand satu tangan dia tuh! Macam Justine Henin Hardene wo!huhuhu, tahniah!


Cerita pasal Wimbledon, aku masih membuat perhitungan tentang pemain perempuan siapa yang akan menang! Aku jangkakan final akan menemukan adik beradik Williams! For men singles. aku jangka Federer akan menang trofi Wimbledon untuk kali yang ke 7. Sebab, kepakaran dan taktik Federer di gelanggang rumput masih hebat dan sukar ditandingi!

Lastly, Samantha Stosur ni. Lately, perempuan ni berjaya menambat hati aku untuk jadi pemain pilihan. Dah muscle berketul-ketul. Serve dia, pergh! Awesome! Main pun dah makin bagus. Aku harap juga dia menang Grand Slam sebab dah kempunan Trofi Terbuka Perancis sebab kalah kat Shiavone! Good luck for you Samantha Stosur!


hakimfaridzul

10 komentar:

Anonymous said...

Sabo je le...
Adat pertandingan ada kalah n menang.... Agaknya kalah sebab akm x tgk kut....hehehehe jampi serapah x jalan huhu

helena's said...

dah macam bapak cikhel dah!

en.pj0wl said...

syabas dan tahniah kepada mereka ya.

DOLCEshasha said...

syabas kepada dolceshasha : )
*wink*

dh power kowt mamat nih now kan .

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.x knal pun doang neh sume sbb i x layan sukan
.pape pun tahniah =)

hakimfaridzul said...

anon : tu la pasal bu! saya rasa sebab saya tak tengok kot!agagagagaga

hakimfaridzul said...

helena : ahahahahaha, peminat setia tennis!

hakimfaridzul said...

pjowl : yeah! syabas!

hakimfaridzul said...

shasha : tu la pasal!dah makin power!

hakimfaridzul said...

intanurulfateha : ahahahaha, ye2, nanti saya ucapkan tahniah untuk dia!

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets