6 Uzair Zain::Pujanggabujanglara : Blog novel yang menarik!

Whoa. Salam semua. Sehat semua? Alhamdulillah, buffered bertambah, lepas satu, satu masuk! Amin..Syukur! Mari, aku nak cerita sikit pasal novel ni. Ye, aku ngaku yang aku memang sukakan novel. Membaca tu dah jadi amalan sejak kecil. Tapi lately, aku lebih gemar baca genre-genre yang romantik dan lebih kepada novel berbentuk perasaan. Kalau dulu, stok novel aku cerita-cerita detektif, pengembaraan, hantu dan macam-macam lagi.

Biasalah, umur makin meningkat, so perlukan satu pembaharuan yang selari dengan jiwa. Mungkin sekarang jiwa aku jiwa jiwang!hak3. Tak la, just suka pula baca novel yang main dengan emosi sikit, baru thrilled!kan?? So, meh aku review seorang yang bakal bergelar penulis berjaya suatu hari nanti.

 sedikit screen shot blog dia ni

Aku rasa, aku kenal mamat nama Uzair Zain kat Facebook. Mula-mula aku tak tahu la yang dia ni bekas pelajar aswara, penulis, model dan macam-macam lagi. Sampai la satu hari, aku gi tengok profile dia. Kat profile tu ada link untuk blog dia. Yang membuatkan aku nak buka dia nye blog ni sebab url yang memang unik dan istimewa! Blog dia ialah pujanggabujanglara.blogspot.com 

Mula-mula aku tengok blog dia ni tak ubah macam blog biasa. Aku maksudkan ordinary blog yang biasa aku singgah dan sapa. Time tu, aku tengok kat belah kanan penuh dengan projek cerpen, cerita-cerita yang tajuknya membuatkan aku nak baca dan buka. So, start hari tu, tiap hari aku buka blog di ni sebab nak kasi habis baca semua cerpen.

Uzair Zain - penulis blog pujanggabujanglara

Mula dengan prosa-prosa lara yang cambest. Lepas tu aku gigih layan review dari mata dia tentang Adlin la, tentang orang yang bajet!, kenangan Sithick Ali dan banyal lagi. Nak lebih sila terjah dia ye! After that, aku mula la layan novel-novel dia ni, Rindu Ramadhan, Khairy Armani, Pernikahan Sulit dan yang latest Renungan Rembulan.


Mamat ni gak model. Aku rasa la sebab aku tak berapa nak kenal sangat dengan dia ni. Just aku pernah la tengok gambar kat facebook dia ala-ala model. So, aku boleh la assume dia ni sebagai model. Nway, ini adalah satu perkongsiaan aku tentang blog yang aku suka. Saja nak share kasi tahu kat korang semua. Benda yang baik elok kongsi-kongsi kan??

Sudah la, korang nak lebih, korang boleh terjah sendiri si pujanggabujanglara ni disini Pujanggabujanglara. Sedikit info untuk anda semua, aku sekarang ni saving! Baca novel guna internet je. Tak de masa aku nak beli bagai melainkan memang aku minat kat novel tu dari pandangan pertama!hak3. Selamat menerjah!

p/s : Mr Uzair, kalau nak launch novel, invite la aku, nak gak join sesi bertemu penulis! Semoga anda terus menulis dan berkarya! 

6 komentar:

senandung semalam said...

best gle ke cte2 dye... ape cte yg ko penah bce n rse best... gtaw skit...

hakimfaridzul said...

senandung semalam : ko terjah blog dia..best gak.aku suka semua.

bahahahaha

DOLCEshasha said...

besh ka ?

en.pj0wl said...

.best gak blog dia.^^)

helena's said...

cikhel pon minat novel,,tp takpenah lagi bace secara online..


akim dah jadik budak jiwang ke?budak dr dulu?hahahaha

Anonymous said...

hello!This was a really impressive post!
I come from roma, I was luck to look for your subject in wordpress
Also I learn much in your blog really thank your very much i will come later

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets