8 Tolong rakan saya. Kasihanilah dia wahai pembaca!

Whoa. Salam semua. Semalam aku ada review pasal DVD Ariel Peterporn Peterpan tu kan? Ramai masuk blog ni untuk entri panas tu.hak3. Kalau korang search kat google. Sila search "skandal Ariel Peterpan" dan korang akan nampak blog picisan ini di kedudukan kedua. Bukti, sila lihat gambar di bawah ye :


Bukan nak bangga, tapi aku cuba belajar dengan SEO.huhuhu. Percubaan sebelum ini juga berjaya seperti isu kapal Rachel Corrie, Mavi Marmara, Azrinaz dan lain-lain lagi. Bloggers yang baru macam aku ni, mari la, sharing-sharing info sikit pasal SEO ni. Aku pun bukan reti, baru nak belajar.

Aku rasa cukup la dengan pendahuluan aku. Ok, sekarang masuk isi. Ni ha, kawan aku, Fariz Razali. Kawan lama yang dah aku kenal hampir 7 tahun, satu asrama, satu sekolah dan satu universiti minta tolong aku untuk dapatkan undi  untuk video dia. Bukan video porno okay!hak3 Cerita ringkasnya, dia debater, masa Youth10 hari tu, ada pidato kot. Then, untuk pilih pemenang, kena la like or thumbs up kat video dia ni. Kalau rajin lagi, sila la pergi kat youtube ye! klik ini untuk tonton!


So, aku mintak jasa baik korang semua yang aku tahu baik-baik belaka untuk thumbs up dan comment dia nye video pidato. Bukan apa, kan elok tolong menolong ni. Cuma klik je kot.hehehehe. Korang tak lokek kan nak tolong-tolong orang ni. So, aku harap entri aku ni boleh la membantu kawan aku sorang ni. Gigih dia pujuk aku suruh tulis entri pasal dia. Blog aku bukannya ramai orang baca pun. Haih~


Tak salah bagi aku tolong kawan punya kawan kan? Pahala pun dapat. Lagipun, dia punya pidato pun berilmiah! Mybe ada something yang korang boleh dapat melalui pidato ni. So, sila beri kerjasama untuk klik "like" atau "comment" video dia ye. Tolong menolong amalan murni! Thanx semua!


8 komentar:

brenn said...

peh..aku masuk public speaking je..dapat rm30 time tu gak...boleh la..haha..eh, same la public speaking dengan pidato kan? aku join yg impromptu je

hqfizulhqkim said...

* ngetop gitu
* xpa2 nnt aq like
* aq memang suka like2 ni

areleaf said...

kalau pegi thumbs up dengan like penat tak rase2nye?kalau penat gua xnak buat sebab gua x sihat sgt ni..

hakimfaridzul said...

@brenn
owh, bagusnya~

hakimfaridzul said...

@hqfizulhqkim
aah!kau memang suka like2 kan???hak3

hakimfaridzul said...

@areleaf
alep, tak penat langsung la~

hellioz said...

xrety gwa maen seo

maen ngn kucing gwa rety la
gyahahahhaaha~

kak ina kl said...

salam..betul tu..klu isu hangat ..kamu pandai gunakan seo..mesti trafik mencanak-canak..


auntie pun terkezuttt jugak ni..pasal cerai tu..trafik nak mencecah 2,000 org sehari..pastu ramai dari brunei pulak tu..nak
tenguk kot kalau auntie kutuk sultan mereka..

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets