22 3000 Unique Visitor Sehari? Memang melampau!

Whoa. Salam semua! Tajuk memang tak boleh blah kan? Itu impian aku sekarang ni! Hakikatnya, itu adalah UV untuk seminggu. huhuhu. Blog ciput macam ni nak UV macam tu? Kau gila apa? Lain lah macam RedmummyAriffshah, Hamis Jalikha, Eyriqazz, Dahlia Journal, Kak Yan ke, Kak jie ke... Boleh la jugak! Kalaulah UV aku sehari 3 ribu, aku pun pengsan weyh! Hahahaha. Amin, semoga impian menjadi kenyataan!

Pertama sekali aku nak ucap terima kasih kat korang semua yang selalu singgah kat blog hakimfaridzul [dot] com ni. Perkongsian kali ini adalah sebagai satu entri motivasi untuk aku meningkatkan lagi kualiti dan juga kuantiti blog ni. Tak kisah la kuantiti tu traffik, followers dan macam-macam lagi! Kualiti pun perlu ditingkatkan juga!

Jadi, aku ambil semua statistik ni dari Nuffnang. Nak ambil dari google analytics pun boleh, tapi itu untuk performance bulanan kot. Sekali lagi, ini untuk kenangan dan motivasi diri sendiri! Alhamdulillah aku dapat maintain traffik lately.

1- Analytics seminggu dari Nuffnang ialah - 3016 [Unique Visitor] &5738 [Page views ]

* analytics dari Google analytics ialah - 2591 [Unique Visitor] & 4885 [page views]


2 - Referrel terbaik ialah dari Dahlia Journal [ 457 ]

kuasa backlink yang hebat dari DahliaJournal

3- Keyword yang pelbagai dan menarik!

stock keyword kuih raya je kan?tak rugi mencuba!

4 - Top page dan bounce rate!

bounce rate gila tinggi. ni yang kena usaha lebih!

5. Traffik source ada peningkatan!

Ariffshah cakap, bagus kalau kita boleh dapatkan traffik dari search engine lebih dari 50 % dari traffik kita!

Dah la. Aku rasa cukup setakat ini sahaja. Aku bukanlah blogger hebat yang boleh mempersembahkan traffik berjuta seminggu atau berpuluh seminggu. Tapi ini pun dah cukup untuk aku setakat ini. Berblogging ni, kita kena sabar, kutip seberapa banyak ilmu dah apply kat blog kita sedikit demi sedikit. Nescaya, nanti korang dapat tengok hasilnya.

Ambil ilmu dari yang dah berpengalaman. Macam mana dia orang manage blog dia orang, content blog, entri, SEO, dan macam lagi! Bukan dengan cara jahat. Maksud aku, bukan dengan cara mengutu, menghina dan memaki. Pelik la manusia sekarang ni. Pasal blog je pun terus gaduh besar. Itu sahaja. Yang baik kita ambil, yang jahat, jauh-jauhkan la ye~

22 komentar:

hans said...

oit
bukan hamis zalikha tapi hanis zalikha
tukar nama dia
kang marah dia kalau baca

P/S : Kejadian Lucu Di Jalan Raya Yang Kadang - Kadang Tak Lucu!

suffer8zine said...

uikkkkk, x pe la, dieorg mmg otai, ramai lagi yg otai2 ni, fuhhh aku nak jejak 1k traffic sehari pon sakit mehhh, adess, entri ni mmg best

DaHLia said...

thanks yayang!!!
sharing is caring... :D










*macam gedik lak ayat pertama kat atas tu kan...?

Hizami Rahim said...

haha.
hamis?
erk.

fiD said...

tahniah bro!!!

NiZaM Limited said...

fuiyoh..tinggi gak trafik ko bro..tahniah.. =)

Sharinginfoz said...

nanti banyak le tu, wow not bad ramai yang cari resepi biskut untuk raya kan

Lagu Raya

Danial Ikhwan Jaafar said...

mantap la! maju la blogging untuk negara! hahaha XD

puteri cahaya. said...

biar betik??..huhuhu~ jom same2x kite tolg menolong sila melawat dan up traffic semua ya! ;p

Hidup Seorang Blogger said...

wah.. hebatlah bro.. dekat2 nak raya ni, resepi kuih raya mmg byk permintaan lah..

hakimfaridzul said...

@hans : ala, dia sendiri kot selalu letak nama tu!comel ape!

hakimfaridzul said...

@suffer : takpe, kita slow2, sikit~

hakimfaridzul said...

@dahlia : ala sis, yayang-yayang pulak~hahahahahaha

hakimfaridzul said...

@hizami : ya-ya..hamis jalikha!

macam nama jawa!erk!

hakimfaridzul said...

@fid : thanx

hakimfaridzul said...

@nizam : tingi kau kata???huhuhuhu, biasa2 je..

hakimfaridzul said...

@danial ikhwan jaafar : ye!majulah blogging untuk negara!

hakimfaridzul said...

@sharinginfoz : haah, ramai rasanya~alhamdulillah ada gak yang masuk blog ni!

hakimfaridzul said...

@azuanrazi : hebat, anda lagi hebat bro!hahahahahah

hakimfaridzul said...

@puteri cahaya : jom!

Anastasia Ann said...

fuhhh respect la hakim!! bila nak ajar aku ni??? buang semua yang dikutip kat aku ek.. :)

Kulanz Salleh said...

Salam,
tak mustahil tu nak dapat 3K UV sehari..

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets