14 Bukti manusia hati busuk macam bangkai!

Salam semua. Syukur, masih ada rasa sabar dan percaya bahawa "berani kerana benar, anonymous kerana dengki". Selama ni memang ramai dah pernah cakap kat aku yang aku perlu la buat comment moderation. Tapi aku ni jenis malas. Bagi aku, pembaca ni biarlah apa mereka nak comment. Sebab itu mungkin pendapat dia. Pendapat yang mungkin berguna pada kita juga satu hari nanti. Tapi, kalau beginilah caranya, lebih baik aku letak comment moderation. Refer gambar di bawah :
 
Terima kasih wahai anonymous yang takut reveal diri anda 
 
Baiklah, aku pernah cakap yang aku memang nak buat entri-entri kuih raya tu dengan ambil dari mana-mana website sebab aku nak tahu betapa bagusnya bermain keywords. Lagi pun, aku juga ada link ke original website which mean aku memang tak claim entri tu sebagai entri aku pun. Dah ada sign "kredit kepada" maksudnya, adalah source dia datang. Kalau kau boleh buat, buatlah. Siapa nak halang? B***h!!!!
 
Seperkara lagi, aku gemar mengulas anonymous kedua tu. Bagus dia. Tu la, comment tu biar bijak orang kata! Jangan comment terkena batang hidung sendiri. Kau masuk blog aku, kau baca blog aku. Kau tu dikira sebagai apa? Readers kan? Pembaca kan? Kenapa la kau sangat bijak cakap diri kau sendiri tu "fucking"? Pelik. Manusia bodoh cuba nak mengutuk orang lain yang hakikatnya, diri sendiri yang hina itu menghina diri sendiri kembali. Astagfirullah, kalaulah anda itu muslim. Syukur, banyak dah pahala! Berlipat kali ganda!
 
 
Sang anonymous, kalau anda tak nak baca blog aku yang assholes dan fucking ni, tak perlu la baca! Keluar. Aku tak jemput kau baca. Kalau kau adalah followers aku, unfollow la aku kembali. kalau kau datang dari facebook, block la account blog aku, kalau kau datang dari google search tutuplah mata kalau nampak link ke blog ini. Senang je. Ini blog aku, aku ada authority ke atasnya. Nak baca, bacalah. Tak nak, just pergi. Insyaallah ada hikmahnya.  
 
p/s : aku nak mencarut gila-gila. Syukur kegembiraan semalam mampu tutup kemarahan ini dan aku memang dah bersedia untuk sang anonymous yang murni hatinya! 
 

14 komentar:

Nabiel said...

hahaha~
anony lagi yea?
biase la tuh bro..ade jek yg xpuas hati tuhh..
anony tuh kne byk belajor ag tuh~hehehe

pelangi said...

manusia sekarang memang suka kritik mengkritik..x habis2 nak dengki..biarlah kalau org nak buat sesuatu yg baru..ilmu milik ALLAH tu luas, jgn lah kedekut dgn ilmu, ilmu tu berguna untuk segenap orang..umrhh ape nak jadilah..sabar je lah yer hakimfaridzul..terima kasih lah kat awak, kerana sudi berkongsi ilmu yang berguna pada semua orang..jangan jadik orang yang nak ilmu tu dibeli, kalau orang nak ilmu sikit, kena bayar..x elok macam tu...kalau di kira, cikgu dia kena tegaskan kat dia, jangan amalkan ilmu yang cikgu dia bagi kat dia..tu baru betul..tapi seorang guru tak macam tu..ilmu tu untuk semua orang..
maaf panjang lebar lak..hihi

imanshah said...

Salam, alamak tak syoklah masuk blog orang mencarut2...dah tu tak mau tunjukkan identiti...papepun blog kita, ikut sukalah kita nak tulis apa

Danial Ikhwan Jaafar said...

heh, chill bro. jangan pergi serendah orang yang menggunakan bahasa kesat macam ni. ko takde sumpah seranah dia, tiba2 dia sumpah seranah blog ko. wahh...

::cikjuju::◕‿◕ said...

x suke owg mcm gitu...ngotuk owg mcm dier yg bayar wet intenet tok kt berbloging....sgt menyampah...baik wat comment moderation tuh....

^____^..abaikan sume mari teros berbloging..wee...

Anonymous said...

I'm a good anonymous. :)

tengkorakemas said...

adoi..mcm2 la..ko sabar jela, guna komen mcm ni wujudla 'annoying mouse',

nape ko tak nak guna intense debate balik?ki3

misz sheyla said...

hekkkk......bio le mereke...mereke tau ckp jek p0wn...hukhuk

Anonymous said...

takkan baru kena sikit dah melatah sampai macam ni kot? pedulikan je la beb. kata demokrasi. kata dengar suara org komen. elok elok bro dah dapat pahala sbb org kutuk, tiba2 kurang la pahala tu bila bro maki balik kat entri ni bro. ni dugaan bulan puasa la bro. jangan cepat melatah. tak pro tu. follower da 500, rank da 1.2 million. matang sikit ok. chill. aku anony bukan sbb pengecut. by the way, jgn ingat aku ni anony yg komen maki kau dlm entri 1000 pv kau tu. aku anony lain. aku komen ni bukan aku maki, cuma tegur. yes. aku tahu aku ni sekadar anony, tak layak menegur, suka hati la kalau nak kata aku ni pengecut and suka hati la kalau bro nak buat entri pasal komen ni pulak. apa aku boleh cakap, chill. JANGAN CEPAT MELATAH.

DaHLia said...

adeh, sis terlepas untuk komen entry ni... :D

kalo tak, mesti sis dah suh kamu KIV dulu :)

Anonymous said...

@Anonymous

hormatilah pembaca.. sy pun blogger.. dan jauh lebih berumur dr kamu.

Seam said...

@Angra

Setuju, tapi hanya pembaca yang BERSOPAN sahaja yg layak dihormati. Kalau yg mencarut2 tanpa provokasi mcm 2 ekor anony kat atas tu, nak hormat apa? Pala hotak dia!

Seam said...

@Angra

Aiseh. U mintak owner blog ni supaya x cepat melatah, matang, etc tapi mcm mana dgn pengkomen & pembaca?. Sopan santun BUKAN hanya tggjwb blogger shja. Semua org kena sopan santun x kira dia blogger atau pengkomen/pembaca.

Sy cuma fkr 'latahan' owner blog ni adalah valid dan sepadan dgn cercaan kedua2 culprit di atas. Tidak timbul isu 'cepat melatah' dlm hal ni. Patutnya kamu nasihatkan org2 yg memaki2 x tentu fasal tu, bknnya org yg kena maki.

nor said...

gila kau pitt
dpt komen sebegituh
sabar ea
itu tandanya kau dah famouss
muahahaah :DD

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets