19 Aku cepat melatah, jadi aku mohon maaf.

Salam semua. Entri ni refer kepada entri semalam sebenarnya. Haih.... Betul cakap beberapa orang yang komen dekat entri semalam. Ada yang cakap aku cepat melatah. Dan cara aku membalas komen tersebut agak kasar dan juga seperti cara memaki. Even, kawan rapat aku pun cakap biar je la. Kalau dah kau kata kau nak dengar orang komen blog kau. Kau dengar je la. Yang positif kau ambik, yang negatif kau buang jauh-jauh.

Terpanggil untuk membuat entri ni sebab aku rasa memang salah cara aku counter anonymous semalam tu. Maaf. Aku insan biasa yang cepat sangat melatah. Haih, perlu ada penambah baikkan dari segi emosi dan cara mengawal jati diri. Btw, hakikatnya aku memang kuat marah. Semalam tu aku dah cuba kawal sebenarnya. 

Aku minta maaf kepada sesiapa andai entri semalam tu menyebabkan korang semua pandang buruk kat aku. Aku terima sebab itu memang salah aku. Aku akui, sebagai blogger kurang berpengalaman, dari situ lah aku akan belajar untuk lebih berhati-hati dalam memberikan kata dan juga entri.

Akhir sekali. Maaf dipinta andai ada tersilap ayat semalam. Pengalaman mengajar kita apa itu erti kehidupan! Terima kasih kepada yang menyedarkan diri ini. Salam~ 

19 komentar:

cik helena said...

kenapa tak cakap ngan saya dulu !!hishh dia nih!

Nizam Limited said...

sabar boss..dunia blogging mmg camni..ada kelebihan dan kekurangan kalo terlalu tunjuk trafik..kekurangan, mcm hal tu la..ade org melenting..kelebihan, org dtg ke blog ni utk tgk secret ape yg jadikan satu blog tu UV tinggi..

sbg manusia, pikirlah ape yg terbaik utk blog kita masing2.=)

Danial Ikhwan Jaafar said...

pengalaman mematangkan seseorang. nanti ko takdenya nak cepat melatah dah. insya Allah. orang baling tahi, jangan baling tahi balik, siram air je. huhu

muhd afiq said...

Alhamdulillah.Belajar dari kesilapan itu adalah lebih baik {:

DaHLia said...

sis suka anonymous ni sebab kadang2 kita tak sedar kita buat kesalahan..dan bila semakin banyak anony dalam blog, maksudnya semakin berkembang blog kita... :D sengal kan? sis dulu pun hampir melatah, tapi 2,3 hari, sis fikir balik..buat apa nak melatah..itu pendapat dia.. lebih baik dia tak kenalkan siapa diri dia supaya tak bertambah dosa kita memulaukan orang tertentu..

apapun, buang yang keruh, ambil yang jernih...

DOLCEshasha said...

betul lah Hakim , yang baik jadikan contoh yang kurang enak jadikan teladan .

IntanBerlian said...

hm betol juga. yang mana positif kita amik. yg negatif kite tolak jauh2... takpe.paham jelah manusia takkan puas dengang kejayaan orang lain. =D

senandung semalam said...

stju ngan daniel ;)

hakimfaridzul said...

@cik helena sorry cikhel~hurm...

hakimfaridzul said...

@Nizam Limitedthanx nizam...tu la, aku ni baru je belajar blogging..insyaallah, itu aku jadikan pengalaman berguna~

hakimfaridzul said...

@Danial Ikhwan Jaafarokay!!!lebih bersedia di hari mendatang~

hakimfaridzul said...

@muhd afiq:)

hakimfaridzul said...

@DaHLiabaik sis, saya belajar dari pengalaman.mungkin kalau tak de macam ni, saya takkan belajar dari kesilapan.terima kasih kerana tunjuk ajar dan beri nasihat~

hakimfaridzul said...

@DOLCEshashathanx shasha.aku akan cuba~

hakimfaridzul said...

@IntanBerliantu lah, manusia itu bermacam-macam ragamnya~

hakimfaridzul said...

@senandung semalam:))

saya_arief said...

tiada maaf bagimu..
haha.

hans said...

owh
biasalah tu
selalunya mana2 blogger pun akan cepat melatah
tapi lama2 nanti dah biasa dah

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

Anonymous said...

Satu perkembagan yg baik bila kita mengakui dan mendahului kesilapan kita dengan mohon kemaafan...dan positif pada setiap komen-komen yg di terima.
Satu perkara yg perlu kita ingat...Sebagai manusia kita x boleh memuaskan hati orang akm....
Byk2kanlah bersabar ok..

Terlebih dahulu mohon kemaafan dan selamat menyambut Hari Lebaran...

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets