10 Mari pulang berhari raya.

Whoa. Salam semua. Semalam, seharian tak update entri. Kebusyan melanda sebab semalam kelas terakhir untuk semester ni. Maknanya, sekarang ni tengah tunggu nak final exam which mean 2 minggu lepas raya. Haih. Dah nak habis dah semester ke-3 asasi undang-undang aku ni. Lepas ni degree! Yahoo!!!!


Malam ni misi pulang ke rumah! Misi membeli belah sudah dalam perancangan memandangkan aku belum beli satu benda pun! Semua barang-barang yang nak dibeli sudah ada kat otak. Tinggal cari, pilih dan bayar! Hahahaha. Misi nak gi makan buffet kat hotel-hotel pun macam dah mula menular kat hotel since aku tak berkesempatan langsung nak ikut family buka puasa kat hotek hari tu. Cuma aku sempat berbuka puasa kat Cinta Sayang Golf n Resort dengan roomate tersayang time merdeka lepas.

Btw, bulan ni bulan kelahiran aku! Sila ambil perhatian ye! Hahahaha. 28th September! Mula-mula nak ucap terima kasih kepada seluruh budak pre-law sebab sudi buat dinner untuk aku. (perasan, padahal 28th tu hari last kat UiTM). Hahahahaha. Bangga beb! Kembang kuncup! Ada yang tanya apa wish list aku. Hurm..Nanti la aku update sikit apa wishlist aku tu ye! Kalau bagi tau pun, ada korang nak bagi?hak3
Malam ni aku berlepas dari lapangan bas Sungai Petani menuju Lapangan Bas Shah Alam tepat jam 11. Maknanya sahur dalam bas la ye. Ok la, tu je aku nak cakap. Nak kemas bilik, ambik movie menarik kat kawan-kawan then chow! Buka puasa kat luar lagi hari ni. Do take care guys! Selamat pulang berhari raya!

p/s : terima kasih yang kepada yang bagi nasihat di 2 entri sebelum ni~

10 komentar:

kumbang hitam said...

selamat pulang berhari raya..

Danial Ikhwan Jaafar said...

selamat perjalanan kudoakan. =)
selamat hari raya si cepit~ (wah awal aku mengucapkan selamat =P)

hans said...

aku dah sampai aloq setaq dah kut
hohoho

P/S : Nak Buat Kejutan Tapi Tiba - Tiba....Hahaha!

qilamahadi said...

weeeeeeeekk
;p

DOLCEshasha said...

SELAMAT HARI RAYA cepit !!!

San said...

cepit!!! selamat hari raye aku ucapkan..

hans said...

meh komen kejap pasal iklan raya tv3 yang baru nih

P/S : Iklan Raya Aidilfitri TV3 Tahun Nih Macam Ada Tak Kena! Ini Bukan Hari Natal....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

camat hali layaaaaaaaaaaa :P


maaf zahir batin :)

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang
Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya...

Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

kak ina kl said...

salam..auntie pun mula-mula hairan kenapalah pulak blog ni banyak resepi..ingatkan kamu yang buat ataupun mak kamu punya resepi.

rupernya kamu nak main seo...tak kisahlahkan..janji kamu happy

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets