29 Gigitan Charlie Memang Dahsyat! Sila Elakkan!

Whoa. Salam semua. Semalam masa aku mandi pagi, aku rasa ada something yang menyakitkan dan memedihkan tengkuk aku! Sampai bilik aku ingat luka biasa. Apa lagi, gosok sikit kasi sedap! Hahahaha. Sampai kat kelas, sumpah pedih! Pedih macam melecur! Sakit sangat. Aku suruh helmi check. Dia cakap aku kena gigit dengan Charlie! WTH. Selama aku duduk asrama, ini kali pertama aku kena gigit Charlie! Nak tahu apa itu Charlie?

Charlie atau nama saintifiknya Rove Beetle ialah sejenis serangga dari keluarga kumbang yang duduk dikawasan ladang kelapa sawit, padi dan tempat pertanian kebiasaannya. Ia hidup secara berkumpulan. Charlie mempunyai gigitan yang berasid dimana mampu meninggalkan kesan atau parut buat tempoh waktu yang lama! Lama dan mungkin selamanya! Yang aku kena ni sikit la, tak teruk mana. Tapi pedih tu memang terasa! Gambar leher dan Charlie jika anda belum kenal!

 parut dileher semakin jelas kelihatan hari ini! gambar semalam


ini dia Mr Charlie dan Mrs Charlie yang selalu membuat parut pada pelajar di UiTM sini!

Kan kampus aku kat Kedah. Pembantu perubatan yang bagi ubat sapu dekat aku cakap yang Charlie ni sedang mengamuk sebab sawah padi di sini sudah mula di tuai! Macam last semester, bukan setiap hari ada orang kena gigit Charlie, cuma ada seminggu dua macam tu ramai yang kena sebab time tu musim menuai. Habitat mereka diganggu! Mari aku tunjuk apa Charlie ni mampu buat kat kulit korang!






Nampak kesannya? Hebat bukan? Seranggan macam tu mampu beri korang kenangan sampai bila-bila! So, beware. Kalau nak tido tu, check katil, selimut, bantal dan semuanya! Kalau nak guna tuala, kibas dulu! Charlie-charlie, akhirnya berjaya kau buat parut kat badan aku! Haih~

p/s : budak UiTM Kedah, sila beware! Charlie mengganas!

29 komentar:

hans said...

owh
baru 1st time aku tgok wajah charlie nih
thanks letak pic dia
aku penah kena dlu
kena gi klinik cepat2
kalau tak luka tu leh buat nanah wooo

P/S : Digi Sayang Aku Agaknya! Hahaha

kechixx said...

bahaya nie..kalau rasa pedih sgt jumpa doktor oke:)

I n n z said...

uih
meremang bulu roma tengok . seb bek la uia tade lagi .
teruk3

Hazzy Ishak said...

first time tgk ni
boleh tahan dasyat juga bisa charlie ni ye

Danial Ikhwan Jaafar said...

jadi inilah rupanya si Charlie. dok dengaq nama muka tak tau. berhati-hati wahai tuan rumah, dan cepat elok harapnya. =)

IntanBerlian said...

huii nama tak leh blah.charlie.huhu... dahsatnye ggitan charlie. moge kamu cpt2 la elok ye.

*cik azeya* said...

hahaha. dulu mase duk KMPP ade jugak binatang nih. mmg banyak gile. tapi aku antara yg terselamat dr gigitan diaaa... hehe~~

Lya said...

baru kenal menatang tu.. hahaha..

♥ Aneesa ♥ said...

hey..awak..emm.. baru baru ni saya kena gigitan charlie ni jugak.. 3 kesan lebam purple kat muka.. itchy and mmg macam kena tumbuk la.. sebab tak thn alergi dgn gigitan charlie ni.. kena tahan kat emergency ward 1 hari -.-" siap kena suntik steroid and pain killer. alhamdulillah sekarang dah sembuh cuma lebam kat bawah dagu je ada tinggal kesan sikit.. hati-hati semua (^-^) Assalamualaikum.

Aus MeLankoLik said...

aku taw , bhye woo , lagi2 kena kat muke , huhuhhu .
kompem melekat je tnde , heheh .

qilamahadi said...

ooooooooo
dulu time saya kena menganjing habis gelakgelak
haa
sekarang da kena pasdan mukaa
wakakkaka
cepit kena rogol ng charlieee
muahahha

hakimfaridzul said...

@hans : selamat mengenali charlie!

hakimfaridzul said...

@kechixx : wokeyh!sudah jumpa!dah dapat ubat pun~

hakimfaridzul said...

@innz : memang, seram dowh!lagi teruk kalau dia singgah kat muka!

habis berparut!!!

hakimfaridzul said...

@memang dahsyat!

hakimfaridzul said...

@Danial Ikhwan Jaafar : thanx sebab doakan aku cepat sembuh!!!huhuhu

hakimfaridzul said...

@ IntanBerlian : thanx~

hakimfaridzul said...

@ *cik azeya* : wah, terselamat dia ye!!!syukur-syukur~

hakimfaridzul said...

@lya : tahniah, anda baru mengenali serangga baru!!!huhuhuhu

hakimfaridzul said...

@ ♥ Aneesa ♥ : ye ke???lagi teruk...alhamdulillah aku tak teruk sangat!

hakimfaridzul said...

@ Aus MeLankoLik : ausssss!!!lama menyepi kau ye!

hakimfaridzul said...

@ qilamahadi : ni sebab badi awak la ni kan??hahahahahahah

saya_arief said...

penah dengar sal charlie ni..
seram akuu..
bahaye..

Anonymous said...

bahaya betul bende alah ni noh....ap pon x leyh....sediakan lah pumgun disisi anda untuk keselamatan terjamin.....macam membe aku sorang ni bukham dah macam robot dah aku melihatnye kerane abg chalie ni....

rozeeta rashid said...

member saya kena kat muka. lagi sempoi. pmpuan lak tu. jatuh saham.

Anonymous said...

bahaya...umah cik P ada charlie...

amirahjamal said...

uitm kedahh ? omg ! takut gyleeeeee . xnak keneeeee :(

Anonymous said...

ikm sungai petani pon banyak menatang tu....bleh dikatakan 99.99% budak semua dah kena charlie...dari hujung kepala hingga hujung kaki...termassuklah di alat kelamin...aku sendiri pon pernah mengalaminya...peit...

addin dyna said...

oh, baru tahu. trima kasih. :]

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets