8 Page View Semakin Tinggi Setiap Hari! Rahsianya?

Whoa. Salam semua. Seperti biasa, keadaan teruja dan ingin berkongsi membuak-buak di dalam diri. Tapi aku nak bagi amaran, ini bukanlah entri menunjuk-nunjuk atau entri mendongak hidung sebab ramai lagi di luar sana yang hebat yang punya page view sehingga 10 ribu sehari! Gila! Entah macam mana la traffik sebulan kan? 10 ribu sehari? Mau pengsan aku! Seminggu hampir 10 ribu pun dah kira okay!

wah...aku gembira sangat dengan prestasi cepit ni!

Classmate aku, si semut hijau, tanya, apa yang kau buat sampai page view tinggi macam tu? Page view kau macam dekat 3 kali ganda Unique Visitor kau! Aku nak berkongsi disini. Kalau korang dapat buffered earning, better korang tingkatkan page view banyak-banyak! Kasi pulun habis! Sebab buffered earning ni bergantung pada page view gak! Lagi banyak page view dibuka, lagi bagus! Aku rasa la. Ini pemahaman aku sahaja.

Baiklah, antara cadangan aku untuk korang meningkatkan page view ialah :

  1. Selalu linkkan entri korang dengan entri terdahulu yang berkaitan! Contohnya, Korang pernah buat entri pasal adik korang kuat makan. Hari ni, korang buat entri pasal lembu korang sehat. Korang cerita yang lembu korang kuat makan dan bla bla bla bla. Perkataan "kuat makan" tu mungkin korang boleh linkkan dengan entri korang pasal kuat makan yang dulu tu. Faham?
  2. Korang boleh letak widget "linkwithin". Ala, kotak yang kat bawah tu! Kotak-kotak yang ada gambar menunjukkan entri yang berkaitan! Tu pun salah satu cara naikkan page view jugak!
  3. Korang boleh letak widget "entri terdahulu". Aku kan pernah buat tutorial pasal tu. So, boleh mencuba ye! Klik [sini] untuk belajar.
  4. Boleh juga letak ruangan "entri berkaitan" atau "related post" kat akhir entri korang macam aku buat ni! Ini juga membantu aku rasa!

Akhir kata dari aku untuk entri ini ialah, belajar la. Timba ilmu banyak-banyak kalau korang nak berjaya dalam satu benda tu. Gigih dan usaha! Aku tak pernah heran orang cakap kalau aku ni gila blog dan sebagainya. Blog is my passion! So, aku selesa dengan cara aku sendiri! Ilmu blogging ni luas! Cari dan grab! Aku cari, aku fahamkan, aku apply dan akhirnya, aku rasa hasilnya! Alhamdulillah.

p/s : ada apa-apa tutorial yang korang nak tahu, boleh tanya di formspring aku! [http://www.formspring.me/hakimfaridzul]

8 komentar:

intanurulfateha said...

fuyoo hebat lah ;p

tengkorakemas said...

mantapla, tahniah2 :)

Danial Ikhwan Jaafar said...

aku punya pon ada peningkatan walaupun tak sebanyak si cepit lagi. terima kasih banyak-banyak atas perkongsian ilmu bloggging! XD

DaHLia said...

cayalah!!!!
sis pun hanya 2.5 kali ganda jer :)
BE mmg based on impression...bukan UV semata...tp makin banyak UV, makin up UV...yang penting kena bagi pembaca xnak kuar dr blog kita...hehe pandai je cakap, tp blog akak, mesti ramai je masuk dan kuar cecepat..eeeheee

saya_arief said...

hebat la.
jeles aku tengok traffik hang.

DOLCEshasha said...

wahh , tahniah si cepit !

NiZaM Limited said...

wahh..hebat2..tahniah2..=)

fndrocka said...

nanti nak balik raya lagilah traffik jam mcm tahun2 lepas...

ekekw

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets