15 Resepi Biskut Cornflakes Madu


Whoa. Salam semua. Tadi masa dah nak berbuka. Aku tanya roommate apa biskut raya yang dia orang suka. Ayie cakap dia suka cornflakes madu. So, aku terus google untuk masukkan dalam resepi biskut raya untuk edisi Ramadhan kali ni! Cuba ye! Biskut ni sumpah mudah dibuat! Aku pun reti buat tau! Selamat mencuba!




Bahan-bahan
  • Cornflake - 2 kotak nestle corn flakes
  • Madu - 1 1/2 cawan
  • Gula - 1 cawan
  • Majerin planta - 1 cawan
  • Peanut butter - 1 1/2 cawan
  • Urai (colouring chocolate rice) - tabur
  • Cup kertas


Cara-cara :
  • Panaskan majerin.
  • Masukkan gula dan madu.
  • Kacau pelahan-lahan sampai gula hancur.
  • Masukkan peanut butter, kacau pelahan-lahan.
  • Tuangkan cornflakes dalam bekas yang besar.
  • Masukkan sedikit demi sedikit bahan-bahan yang dah masak tu dalam cornflakes.
  • Kacau pelahan-lahan untuk rata sebatikan antara kedua-dua bahan.
  • Guna sudu kecil untuk masukkan cornflakes dalam cup kertas.
  • Taburkan chocolate rice kat cornflakes tu.
  • Masukkan kat dalam oven dalam 5 minit aje.
  • Dah masak.

15 komentar:

Anonymous said...

Bestlah.....kuih2 yg ada kat sini lebih kepada kuih tradisional......i like....Mudah n senang n sodap tuuuu..... Tahniah akm!!!!

hakimfaridzul said...

@anon : huhuhuhuhu!sangat sodap!

Anonymous said...

of course lah sodap!!!!

Anonymous said...

nmpak sedap n senang..gonna try dis!!
thnx

Lukman said...

kalau tak masukkan dalam oven boleh tak? takde oven lah. haha ade cara lain tak? :)

nurul aida said...

senang jer...ingatkan susah sgt la....

Anonymous said...

nk cuba la

ziema cindalena said...

masukkan dalam oven suhu berape?

Anonymous said...

thanks ya, dapat pahala kongsi ilmu ni - dah salin resepi ni tinggal nak cuba je..

kak lehod said...

saya nak cuba resipi cornflakes madu ni .... thankx ..... nak tengok bejaya tak

Araa Eiykin said...
This comment has been removed by the author.
Nurfarina Kamsin said...

huhu

Nabilah said...

suhu berape eh? ;)

Little Puteri said...

salam... minta resepi yer :)
http://littleputeri.blogspot.com/

puteri said...

ha,ah,,bru nk bljr buat kuih raya..bmnat la...

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets