4 Resepi Membuat Bahulu Kemboja

Mari buat bahulu kemboja! Aku suka sangat kuih ni! Lagi-lagi time panas-panas! Sedap! Selamat mencuba!



Bahan-Bahan:




  • 10 biji telur ayam
  • 200 gm gula pasir
  • 500 gm tepung gandum
  • 3 cawan pati santan
  • 1 sudu teh garam
  • 1 cawan jus daun pandan
  • 100 gm bijan
  • Minyak sapi secukupnya


Cara:

  • Pukul telur dengan gula hingga hancur dan sebati. 
  • Masukkan tepung gandum, santan, jus daun pandan dan garam sambil dikacau hingga sebati rata.
  • Sapukan acuan dengan minyak sapi kemudian panaskan di dalam ketuhar seketika. 
  • Tuangkan adunan ke dalamnya kemudian taburkan bijan secukup rata dia tasnya dan bakarlah hingga masak.
kredit kepada : http://resepi.mesra.net/

4 komentar:

saya_arief said...

da menceburkan diri dalam bidang kulinari kah...?
:p

ikan emas said...

sy ada resepi bahulu kemboja ori punya..( bukan mcm kueh bakar)
manissss ..lembutttt dan tahan lama.
Perak style

izul said...

My favourite kuih!!!! Sydney takde!!!! >.<

izul said...

eh komen tadi masuk tak? :S

salam kenal bro, my fav kuih, tapi sydney takde~ T.T

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets