Mari buat bahulu kemboja! Aku suka sangat kuih ni! Lagi-lagi time panas-panas! Sedap! Selamat mencuba!
- 10 biji telur ayam
- 200 gm gula pasir
- 500 gm tepung gandum
- 3 cawan pati santan
- 1 sudu teh garam
- 1 cawan jus daun pandan
- 100 gm bijan
- Minyak sapi secukupnya
- Pukul telur dengan gula hingga hancur dan sebati.
- Masukkan tepung gandum, santan, jus daun pandan dan garam sambil dikacau hingga sebati rata.
- Sapukan acuan dengan minyak sapi kemudian panaskan di dalam ketuhar seketika.
- Tuangkan adunan ke dalamnya kemudian taburkan bijan secukup rata dia tasnya dan bakarlah hingga masak.
kredit kepada : http://resepi.mesra.net/
4 komentar:
da menceburkan diri dalam bidang kulinari kah...?
:p
sy ada resepi bahulu kemboja ori punya..( bukan mcm kueh bakar)
manissss ..lembutttt dan tahan lama.
Perak style
My favourite kuih!!!! Sydney takde!!!! >.<
eh komen tadi masuk tak? :S
salam kenal bro, my fav kuih, tapi sydney takde~ T.T
Post a Comment
yeah!
nak tinggalkan comment ke???
tunggu reply aku tau!!!