9 Tak sabar nak jadi mystery shoppers!

Whoa. Salam semua. Dulu, aku pernah baca dekat entry Dahlia Journal pasal mystery shoppers ni! Time tu, aku memang teruja weyh! Toksah cerita. Aku terus je apply. Then, baru-baru ni aku dapat panggilan dari Private Number mintak confirmation aku punya email, address, phone number and etc. Teruja weyh! Dia cakap dia akan bagi task kat aku within this week or next week.
So, tadi aku baru je dapat call dari Cardas Research and Consulting SDN. BHD. Ada sorang amoi kat talian! Cakap dia dari Cardas and bla bla bla... Dia explain la task aku apa then macam mana paymentnya and banyak lagi la. Bincang-bincang then aku agree sebab aku eager gila nak buat kerja ni! Nak cari experience la orang kata! Tak lupa juga nak buat duit sendiri sebab hujung tahun aku cadang nak ke Bandung alone!hak3

Aku suggest la kat budak-budak muda macam aku ni. Try benda ni. Even aku belum ada pengalaman but aku rasa it's good to do your own money rather than mintak-mintak macam biasa. Ye la, makin besar ni, timbul la jugak perasaan segan nak mintak-mintak duit parents ni. Haih~ So, aku rasa aku nak buat task ni betul-betul!

Kalau korang nak tahu apa task yang aku bakal buat dan macam mana paymentnya, aku akan cerita dekat post entri yang akan datang. Mana boleh reveal awal-awal sebab aku pun belum experience benda ni lagi! Task nya nampak mudah! Amoi tu siap email kat aku list tempat yang perlu aku tuju. Gila weyh! Banyak gila! Ada 450 tempat! hahahaha


p/s : aku cadang nak ajak sorang untuk completekan task ni sama-sama dengan aku. anyone?

9 komentar:

tengkorakemas said...

betul ke 450 tempat?pastu baru dapat payment ke?

izzah said...

mcm best jer!!!
:)

fiD said...

jap2 ,, aku still xpaham lol

jemputan untuk semua blogger tegar:
kontest hari raya baik punyer!

hakimfaridzul said...

@tengkorakemas : tak jugak, buat mana yang mampu~

hakimfaridzul said...

@izzah : memang besh kot~nak join????

hakimfaridzul said...

fid : kenapa weyh???anything???

nadirah_nor said...

esok cerita okeyh cepitt

hakimfaridzul said...

@nadirah_nor : ye lah geb geb!

DaHLia said...

450 tempat??
tempat apa cepit??
akak hari tu kena HONDA jer..akak memang dah pergi tapi bila melihatkan banyak ngat dokumen kena submit, RM40 jer, akak pun malas..hehee :)
tapi pergi tu best laa gak sebab dapat test drive kete idaman..hehe

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets