7 Video ulat resdung di rongga hidung cukup mengerikan.

Whoa. Salam semua. Amaran kepada makcik makcik mahupun pakcik pak cik yang mengalami kompilasi jantung dinasihatkan untuk tidak memainkan klip video dibawah ini. Kalau baca entri memang dah tunjuk yang aku memang seram giler lately ni. Tidur malam pun tak lena kau tahu! Terbayang-bayang siang malam!

Sebelum korang tonton video ulat resdung tu, better korang ketahui sedikit sebanyak tentang resudung. Resdung ialah merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit.Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka.Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.Simptom resdung ialah seperti sakit kepala, gatal-gatal, rambut gugur, hidung berair, bersin selalu, mulut berbau busuk,mata gatal-gatal,penglihatan kabur,telinga gatal,seluruh muka gatal,jerawat biasa atau batu,muka berbintik hitam,kahak banyak di kerongkong,gatal pada badan tertentu serta hidung berdarah. ( dari http://rawatanresdung.net/ )

Layan video kat bawah ni kejap kalau korang ada berani!


Puas hati. Lepas ni boleh makan tak? Jangan dok terkenang-kenang dah la ye. Oh ye, untuk pengetahuan korang, aku memang ada resdung. Lately ni memang teruk. Gatal muka aku ni. Aku masih berusaha mencari rawatan yang mampu pulihkan resdung aku ni. Haih, dah macam-macam kot. Baik tradisional mahupun ubat-ubatan. Korang ada idea tak? Please, help me. Aku tak nak la sampai berulat-ulat bagai~

Ha, kalau korang tak gentar dengan video kat atas tu. Boleh lagi layan video kat bawah ni. Memang terbaik la. Sumpah aku memang seram gila weyh. Aku tak nak rongga hidung aku jadi tempat ulat membiak. Kalau korang tahu kat mana-mana ada tempat untuk ubat resdung ni. Inform kat aku ye. Aku memang nak cure benda ni cepat-cepat!


p/s : sumpah aku ketaq!!!!

7 komentar:

ahmad said...

brother, this is nasal myiasis, caused by certain types of flies...not ulat resdong. do your research before posting dude..

Angin Selat Melaka said...

Assalamualaikum...
Sejak ditayangkan, terdapat pihak yg tak puas hati dengan kewujudan video ulat resdung ini. Pihak tersebut terdiri dari mereka yg gagal mengubati dan juga diri sendiri yg berkemungkinan menghidap penyakit resdung ini. Saya pernah menegur seorang kawan mengatakan ada ulat dalam kakinya memandangkan dia bercerita: dia sendiri pernah menyaksikan ulat-ulat ditepis keluar dari kaki kawan2 dia yg berpenyakit. Saya tegur kaki dia ada ulat sebab dia seringkali mengadu gatal2 dan kaki dia mudah bernanah apabila digigit serangga. Dan apa dia kata? Dia bermati-matian menafikan dan marah, tk mau mengaku ada ulat di kakinya. Sedangkan dia seronok cerita org lain ada ulat.

Kesimpulannya di sini: pihak yg tk puas hati adalah mereka yg tk boleh nak terima kenyataan. Sila ke:

Gejala Ubat Resdung

'scroll' sampai ke bawah kepada video ulat resdung dlm telinga. Perkara ini di 'diagnosis' oleh doktor Malaysia. Dgr btul2. Bahasa mereka dlm bahasa malaysia. Ulat2 ni memang ada di malaysia. Cuma jarang terdedah sebab baru skg teknologi nak moden. Seperkara lagi, luangkan masa di:

Rawatan Penyakit Resdung dan Jerawat

Bagi melengkapkan diri dengan pengetahuan bagaimana nak membendung penyakit ini. Marah tak guna. Yg penting, sama2 ambil berat menjaga kesihatan diri dan juga org tersayang. Itu lebih bermakna. Tq.

resdung said...

aduh ngerinya...biar betul?
ada kawan yang mukanya
banyak jerawat batu yang bernanah,
agaknya mcm tu ya kalau di lihat
kat benda alah tu..(nak sebut pun x reti :P )
ngerinya...nge nge nge nge

Pey Joe Faizul said...

Cuba produk Miracle.. Search Facebook Miracle Mask.. yang ade fans lebih dari 5 ribu tu.. xpon layari web nie,, www.fcumiracle.com mmg berkesan ubat miracle nie.. mcm2 ade selain ubat resdong.. cubelah... =)

Anonymous said...

Apalah....resdung tu kan sinusitis, mana ada ulat...

check ni:
http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/penafian/486-resdung-tiada-kaitan-ulat.html

DaHLia said...

ewwww memang geli laaaa cepitttttt...
akak xpernah berani nk tgk video ni..
mlm ni try2 tgk..setengah minit je lepas..
tapi akak xcaya ada mcm ni actually...
sbb kalo ada, sure kita rasa ia gerak2..
ngeee..akak mmg susah nk caya, tapi akak pun ada resdung...sampai sengau tau akak pernah thn 2005..then berubat dgn tabib cina..akupuntur..gila sakit!
lepas tu 2011 kerap dtg balik resdung tu, skrg ni pun dah 3minggu hidung xselesa..hhuh..last sekali akak pernah g klinik pakar ENT, last2 bg ubat.. then okey xkena, ni dah kena balik..xtau dh nk berubat mcm mna..ni tgh google lah ni... xtahan hidung asyik nk brhembus jer.. sampai dgr bunyi lendir pecah dalam tinger.. anyway, akak bukan jenis resdung sampai muka jerawat..tp hidung, telinga, mata mmg gatall...

Anonymous said...

erm.. video tu x menepati tajuk lah... redung n nasal myiasis tu 2 perkara berbeza. alahai.....

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets