20 Alexa bagi saya 9, 566??? Biar bonar???

Whoa! Salam semua! Hari ini ada rasa kosong sikit. Means free, ada masa terluang. Pagi tadi bertungkus lumus di restoran sebab 3 pekerja hilang entah ke mana. Yang satu tu, khabarnya demam nampak hantu, lagi 2 tu, nampak jembalang agaknya. Penat weyh! Saya la yang cuci pinggang mangkuk, "cik, order cik", mesin cash register peneman hidup sebentar dan masak-memasak! Hebat saya kan? hahahaha, lagi-lagi syok sendiri. Mesti benci kan? tetttt, malu-malu.



Mari-mari, petang ni rasa kembang kuncup sebentar. Kalau orang lain punya ranking blog ratus-ratus malahan puluh-puluh di Malaysia dan bawah angka satu juta di dunia, saya tetap nak kembang kejap. Please, kejap pun jadi la. Saya ni batak sikit dengan ranking. Walaupun ramai cakap ranking Alexa ni boleh manipulate, saya tak tahu pun nak manipulasi macam mana. Nak godek-godek biar rangking berdesup naik. Saya tak tahu ok!



Leka check-check ranking blog kawan-kawan, pantas saya taip hakimfaridzul.blogspot.com dan keluar ini! Wah, terBATAK dan terJAKUN sebentar ye. Ranking di Malaysia sudah bawah sepuluh ribu! 10 000!!! Beriya-iya lawan dengan kakak ranking blog sapa lagi hebat. Wakakaka. Ni yang menjadi Pembakar semangat untuk kalahkan Redmummy nya ranking! Apakah? ahahahaha. Jauh sangat tu. Tak pe, kita slow-slow dulu.



Berblogging ni dah 1 tahun 3 minggu 3 hari. Aktif sepenuhnya selepas pulang dari Gatsby Deodorant Street Fair hari tu. Sebab, saya tak kenal ramai bloggers2 hebat. Ye la, tengok orang lain bergambar dengan Darkbatman la, KakinaKL la, cik Hel la, si Aidi Safuan la, Bean, Melz, lalalalal la! Saya pelik dan tertanya, siapa mereka ni! Huahahaha. Baru kenal weyh! agagagaga



Die orang ni semua bloggers yang hebat. Dah berdot com kau kebanyakannya! Haih, dot blogspot pun followers and uniques seciput, ada hati nak berdotcom? Hurm... Jauh sangat punya impian la.. Apa-apa pun, ranking 9, 556 hari ini yang tak tahu betul atau tak mengikut Alexa, telah menaikkan semangat saya untuk terus berblogging dan ber dot com juga! ahahahaha.

Nota kaki busuk : berazam untuk PR 3 dan ranking bawah 1 JUTA!!!!gambate!!!


20 komentar:

joegrimjow said...

kat blog
ada ruang menu untuk top blogger
situ ku ada senaraikan ranking blog malaysia bawah 1 juta
;)

helena's said...

jangan kejar sangat..kang pancit..buat biasa jek..ha ha ha cikhel penah cek sekali jek..tu pon tak ingat bape.haha

syahirul said...

tahniah sbb bawah 10K dlm malaysia.. tapi harus ada nekad nak kejar yg 10K under US nya alexa...

Nurain Hasan said...

ta layak je rasa nk cek alexa :)

Sang Karipap said...

Alexa ni mcm mane ye? Rasa-rasa aritu ada gak daftar jadik ahli...tapi sbb tak tau nak buat apa, aku trus log out..hehehe



My blog..jom baca :D

akuvision said...

salam ziarah, motivasikan diri anda, pasti boleh!

nadirah_nor said...

aku malass nk amekk port
gudlakk weyh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

sem0ga berjaya menggapai cecite :D

ChaiyOrk >.<"

I n n z said...

tak penah amek port pun.
mende la ranking2 neyh.
;D

kak ina kl said...

tahniah..akak dulu bawah satu juta...sejak gatai tukar dotcom ni adalah bawah 2 juta..pagerank dari 3 jadi zeroooo

padan muka kan...saper suruh tukar..

hakimfaridzul said...

jogrimjoe : thanx datang blog saya!terharu jap blogger famous masuk and comment!!!ahahaha

hakimfaridzul said...

helena : baik cik hel!!!agagaga.angguk2 ni~

hakimfaridzul said...

syahirul : wohohoho, kat us???kena translate jadi English blogger la pas nih~

hakimfaridzul said...

nurain : ala, check je..saje nak tau..bukannya ape..agagaga

hakimfaridzul said...

sang karipap : alexa ni menyenaraikan ranking2 web kat dunia...boleh je check!

hakimfaridzul said...

akuvision : baik2!!!agagaga

hakimfaridzul said...

nor : ahahaha, aku akan pastikan juga kau amik port satu hari nanti~

hakimfaridzul said...

miss lolly : wah!!!bloggers famous ni!!!agagagag.trimas!!!

hakimfaridzul said...

i n n z : ye la tu tak amik port kan???

hakimfaridzul said...

kak ina : tapi okay la kak, akak sudah berdotcom gitu!!ahahahaha

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets