34 Contest : India ada, Malaysia tiada.

(ini entri sticky post, scroll ke bawah untuk entri terbaru) Whoa. Salam semua. Ok, seperti yang dicanang-canangkan. Aku Nak buat kontest memandangkan aku akan ke India bulan Julai ni. Insyaallah. So, aku rasa syarat kontest ni senang je. Sila tengok syarat-syarat di bawah ini dan sila tanya di formspring, kalau ada segala kesulitan ye. 


Syarat :

  1. Anda mestilah geng cepit (followers) blog picisan ini ye.
  2. Sila buat satu entri bertajuk "India ada, Malaysia tiada".
  3. Entri anda mestilah kreatif dan menarik untuk dibaca.
  4. Gunakanlah sebarang gambar untuk mencantikkan entri anda tersebut.
  5. Sila letak gambar di bawah ini dan link kan kepada blog "ini cerita si cepit"
  6. Letakkan link entri anda sebagai comment di entri ini.
  7. Tarikh tutup ialah 3 hari sebelum aku berangkat ke India iaitu 5 Julai. Ditutup awal untuk mendapatkan size t-shirt anda!

Hadiah :

  • Tempat pertama : Ole-ole dari India+t-shirt bernilai RM 100 ringgit!
  • Tempat kedua    : Ole-ole dari India+t-shirt bernilai RM 70 ringgit!
  • Tempat ketiga    : Ole-ole dari India+t-shirt bernilai RM 50 ringgit!

Berminat? So, mula generate idea dan otak anda mulai sekarang untuk membuat entri seperti di atas! Aku amat menghargai penyertaan korang ni! Sayang lebih la! Lagi satu, ole-ole diatas mungkin akan di patri atau di tulis nama blog anda! Bestkan? Join ye! Sebarang pertanyaan sila kemukakan di formspring aku! Wasalam!

34 komentar:

Lelaki Ini said...

saya menang!!!!!!
yes!!!!!!

katie said...

wah!kena perah otak ni..

Amanina said...

hehe. tunggu sy further study ke india, baru sy wat perbandingan msia ngn india. :D

insya-Allah.

Amanda Sabariah Shamsuri said...

err..hehe mlm ni ai nak try wat n3.nnti ai inform klu ai dah ready nak join k.muahaha

.fahmi. said...

mak ai..aku dah la tak kraetif mana pon...hurm...nampak gayanye...terlepas aku....

faizu said...

slamat berangkat ke india...ak akn berangkat ke UK plak septmbr ni.iA...

amaa said...

sounds great !
aku try eh cepit
menang aku nak LADDU hahaha

hqfizulhqkim said...

http://malaysia.youthsays.com/hafizulhakim/mas-traveller

katie said...

yay!seperti yg katie nk..katie nk jdi org pertama join contest ni..nah ini linknya..

http://khatijahnurain.blogspot.com/2010/06/india-adamalaysia-tiada.html

harap-harap boleh menang,aminnn... :)

aku M said...

oke , sudah siap.
harap baca dan hayati. so, enjoy dgn my writing

tak sehebat mana pun.

http://startwithanewgame.blogspot.com/2010/06/apa-yang-india-ada-tapi-malaysia-tak.html

farisha said...

http://elmoholic.blogspot.com/2010/06/india-ada-malaysia-tiada.html

have fun reading! bawak popcorn n coke! entry panjang ni! macam laporan perjalan di India plak.

bellar0ssa said...

haha menarik.aku ak join! later.

helena's said...

matiklah nak perah otak cenggini,hahaha

kak ina kl said...

auntie dah siap dah..silah jenguk yer..
http://www.kakinakl.com/2010/06/contest-india-ada-malaysia-tiada.html...

Pnut said...
This comment has been removed by the author.
Pnut said...

apa yang India ada Malaysia takder

Huruf D-
India ada huruf D, Malaysia tak der huruf D

hahaha aci dak akak pemenang???

hiks..
think out of box katanya..
heheh

DOLCEshasha said...

perah otak sendiri . hihi

maCy said...

menarek2 :D

farah said...

done!! have a nice day reading my entry..ntah pape ak taip laa


http://beautifullifecycle.blogspot.com/2010/06/india-ada-malaysia-tiada.html

can ili be akmal? said...

http://canilibeakmal.blogspot.com/2010/06/contest-india-ada-malaysia-tiada.html

nin dia contest malaysia vs india

hqfizulhqkim said...

* si cepit..
* aq dah wat entry khas utk contest ko ni.
*jangan lupa tengok k.


http://hqfizulhqkim.blogspot.com/2010/06/india-ada-malaysia-tiada.html

Anonymous said...

Kita dah buat tp cantik sangatlah....sygnya dah terkeluar dr syarat penyertaan huhuhuh..
kita geng si cepit tp bukan follower lah x de blog...

Nway...hve a nice journey...

Balik nnti bwa balik Rani mukarji okeyyy..

intanurulfateha ❤ said...

http://www.intanurulfateha.com/2010/06/contest-india-ada-malaysia-tiada.html

.heee ;p

Isabella. said...

ferry, aku da siap da cite utk cntest ni. check it out at www.bellaharum.blogspot.com

hope ko suke,dan die sgt pnjg :)

bellar0ssa said...

http://intanberlian87.blogspot.com/2010/06/contest-india-ada-malaysia-tiada.html


nah cepit.. kalau de kurang pape bagitahu eh =D

Teqorox Angol said...

http://imadesolution.blogspot.com/2010/06/india-ada-malaysia-tiada.html

*yOko* said...

cepit!!!ni bonda gorgeus punye!!!
http://izzahdiawangan.blogspot.com/2010/06/india-adamalaysia-tiada.html

cik helena said...

done :)

http://www.cikhelena.com/2010/06/india-ada-malaysia-tiada.html

Miza Yusof said...

salam, tarikh tutup yang sebenarnya bila ? adakah 5 julai 2010 ? ataupun 2 julai 2010? kurang pasti =.="

hakimfaridzul said...

@Miza Yusof

5 julai~

Miza Yusof said...

5 julai jam berapa ?
kalau hantar pada 5 julai masih boleh diterima tak ?

Miro Armyrule said...

cepit, gua dah join contest ni...klu ada apa2 xberkenan di hati..gitau yer

http://mirocornerz.blogspot.com/2010/07/contest-india-ada-malaysia-tiada.html

Miza Yusof said...

miza join. check yea! thanks :D


http://hayworlds.blogspot.com/2010/07/contest-india-ada-malaysia-tiada.html

bARdbOO said...

menariknya contest ni..tp xde idea la nak join..huhu


jum baca entry terbaru bARdbOO:

bARdbOO GIVEAWAY

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets