32 Tips 1 : Cara dapatkan 3 buffered earnings walaupun UV sikit seciput.

Whoa. Salam semua. Hari ni hari jumaat dan aku rasa aku nak bersedekah dengan berkongsi ilmu kepada anda semua. Walaupun aku rasa aku ni tak la sehebat mana. Tapi aku rasa tak salah untuk bersharing-sharing untuk newbie macam aku ni kan? Hidup ini indah kalau kita berkongsi.

Pada yang selalu jenguk-jenguk blog aku ni. Aku tak pernah langsung kongsi tips mahupun info tentang Nuffnang ni. Kalau nak cerita apa itu Buffered earnings, Mattered dan macam-macam lagi. Aku rasa sampai ke lantai gak entri aku hari ni.Baik lah, terus proceed untuk cara dapatkan Buffered Earnings tu.

Aku selalu ikut tips-tips yang diberikan oleh DJ, Cik Hel, Sis Intan, Bean, dan ramai lagi sebab dia orang dah pakar, so mesti ikut kata pakar kan. Antara perkara utama dapatkan BE ialah :

  1. Kedudukan iklan anda! Sila la tempek iklan anda di tempat yang senang dilihat! Untuk iklan yang panjang tuh, letak la kat atas nun sana. Sebab, kalau orang masuk blog kita, orang akan pandang iklan yang panjang tu awal! Kalau letak kat nun jauh dibawah, maaf la, aku pun kadang-kadang je tengok satu blog sampai lantai!hak3
  2. Selalu update survey! Korang semua boleh buat benda ni kat laman web Nuffnang, bagi aku, update survey seminggu sekali pun dah okay. Sebab, baru la team-team Nuffnang tengok yang blog korang ni active!
  3. Traffik blog! Bagi aku, tak semestinya traffik beribu-riban sahaja yang akan dapat buffered, if traffik kau maintain 200++ pun boleh gak dapat. Sebab, Buffered earnings ni bergantung pada Page Views gak! So, sila maintain traffik anda la juga ye!
  4. Rajinkan update blog! Sila la update blog selalu. Aku pun nak start rajinkan diri update blog 3 kali sehari. Kalau makan boleh, kenapa tidak berblogging!hak3. 

Ok, aku rasa cukup kot setakat itu. Aku berkongsi apa yang aku rasa betul dan aku buat. Aku dah try and berjaya. Kalau nak tahu, traffik aku sehari pun, aku maintain 300++ macam tu dengan pageview yang okay dalam 600++ je. So, tak semestinya UV dan PV tinggi, korang akan dapat Buffered! Aku bersyukur sebab blog seciput ini sedang running 3 buffered! Alhamdulillah!

32 komentar:

Jantan Keparat said...

hahahaha.....
ko dh buat!!!
hehehe...
suke2!!!!!!
baik sifu..
pelajaran prtma okeyh!

h3r0 said...

TQ.. info yg berguna..

helena's said...

gud explanation akim..pasnih boleh turunkan ilmu akim pulak =)

cik panadol said...

rendah diri betol awk ni...belog ciput kono....tp BE sampai 3!hehhe

gud info!

INTANKUTERPILIH said...

gud info...tq...

Sharinginfoz said...

thanks, yang penting selalu update blog...... jangan lupa survey kat nuffnang website pun kena kemaskini

Hadiah Nuffnang

hakimfaridzul said...

@Jantan Keparat

saya tidak mengajar ye!cuma berkongsi ilmu sedikit!

hakimfaridzul said...

@h3r0
ur welcome, mari, sama-sama kita aplikasikan!

hakimfaridzul said...

@helena's

cik hel, mana ada boleh turun2 ilmu..sharing is caring!cik hel banyak ajr saya!hak3

hakimfaridzul said...

@cik panadol

eh2, betul la, blog seciput je kot..huhuhu

hakimfaridzul said...

@INTANKUTERPILIH
yup2, selalu update blog!huhuhu

hakimfaridzul said...

@Sharinginfoz

:))

DOLCEshasha said...

aku takdak nuffnang . tak reti pun . how ?

hans said...

wah
sekali 3 buffered
hebat

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.heeee gud tipss
.sis lame x buat tips3 neh ;)

Anonymous said...

Macam tak tergapai dek awanlah akm....kena kuat mentaliti untuk mencuba yg terbaik ni....

En iLham said...

terima kasih atas nasihat anda
hehe
bagus untuk newbie macam aku ni

nursarahputeri said...

aku punya UV seratus je pun. tapi still dapat alhamdulillah.

update survey?.. erm last update 3 bulan lepas kowt. ahaha, gile pemalas aku nih. mmg takleh bg tips kat orang. ekekke

hellioz said...

BE?
imma be
imma be
imma be

gyahaahhaahah~
xpaham gwa heklan2 neyh
gyahaahhahah~

~Blabberina~ said...

gud info.

masa menten 200 UV pun,masa tu siap dapat 7 buffered serentak!! hehe

hakimfaridzul said...

@DOLCEshasha
nanti aku ajar kau ye!!!kita sharing-sharing!

hakimfaridzul said...

@hans

biasa-biasa je la hans, tak hebat macam blog kamu!!!hak3

hakimfaridzul said...

@intanurulfateha (◡‿◡✿)
ini pun ikut-ikut tips sis juga!sis punya tips semua saya ikut!

hakimfaridzul said...

@Anonymous

saya kurang faham la~hak3

hakimfaridzul said...

@En iLham

saya juga newbie, kita sharing-sharing ye!!!

hakimfaridzul said...

@nursarahputeri

ahahahaha, tapi alhamdulillah juga anda dapat!rezeki tuh!!!!

hakimfaridzul said...

@hellioz

ye la hell, ko suka rage2 and kucing2 je!!!

hak3

hakimfaridzul said...

@~Blabberina~

wow!!!!hebat nya!!!

San said...

eh akim...camane ko buat blog ni tau name aku...menakutkan..tudud2

Anonymous said...

What a great resource!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Terbaik..thanks for sharing..Jamal pun nak share jugak cmne jamal dapat banyak BE selepas hanya sebulan register ngan NUFFNANG..

dalam masa 3 bulan je jamal dah dapat 9 BE..not bad kan..nie jamal kongsikan 15 tips untuk korang semua..harap2 dapat membantu

15 CARA DAN TIPS NAK DAPATKAN BUFFERED EARNINGS DARI NUFFNANG

Anonymous said...

tips yg bagus. kna cuba ni
TOP MALAYSIA BLOG

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets