Salam semua. Kalau nak tau, time kecik-kecik dulu, aku memang geli geleman dengar nama biskut ni. Biskut sarang semut. Aku pernah tanya kat mak cik aku, orang yang buat biskut ni guna sarang semut apa ye? Memang buduh gila soalan. Konon aku takut, dah jumpa ngap ngap ngap, habis gak akhirnya! hahahahahaha. Nak tahu resepinya? Layan~
Bahan-bahannya
6 oz (170g) mentega
4 oz (113g) icing sugar
6 oz (170g) tepung gandum
4 oz (113g) tepung custard
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu vanilla
secukup chocolate rice
secukup paper cup
Cara-caranya
Pukul gula dan mentega, kemudian masukkan tepung dan
uli hingga sebati. Parutkan adunan ini dan masukkan
kedalam paper cup. dan taburkan chocolate rice
diatasnya. Bakar 150deg 10 mins.
TIPS: jika suka boleh masukan 1/2 biji gajus yang
sudah disanggar di dalam biskut.
kredit to http://www.comp.nus.edu.sg/
2 komentar:
salam alaik.
akak,boleh tak akak tolong tukar oz tu pada measurement lain?mcm guna cup @ spoon..huhu.sy x reti la..baru brjinak2 nk buat kuih raya sndiri..*blushing*
Nk parut guna parut yv mcm mna?
Post a Comment
yeah!
nak tinggalkan comment ke???
tunggu reply aku tau!!!