2 Resepi Biskut Sarang Semut.

Salam semua. Kalau nak tau, time kecik-kecik dulu, aku memang geli geleman dengar nama biskut ni. Biskut sarang semut. Aku pernah tanya kat mak cik aku, orang yang buat biskut ni guna sarang semut apa ye? Memang buduh gila soalan. Konon aku takut, dah jumpa ngap ngap ngap, habis gak akhirnya! hahahahahaha. Nak tahu resepinya? Layan~



Bahan-bahannya
6 oz (170g) mentega 
4 oz (113g) icing sugar 
6 oz (170g) tepung gandum 
4 oz (113g) tepung custard 
1/2 sudu teh baking powder 
1/2 sudu vanilla 
secukup chocolate rice 
secukup paper cup 

Cara-caranya

Pukul gula dan mentega, kemudian masukkan tepung dan 
uli hingga sebati. Parutkan adunan ini dan masukkan 
kedalam paper cup. dan taburkan chocolate rice 
diatasnya. Bakar 150deg 10 mins. 

TIPS: jika suka boleh masukan 1/2 biji gajus yang 
sudah disanggar di dalam biskut.


2 komentar:

bintufadeen said...

salam alaik.
akak,boleh tak akak tolong tukar oz tu pada measurement lain?mcm guna cup @ spoon..huhu.sy x reti la..baru brjinak2 nk buat kuih raya sndiri..*blushing*

nurul said...

Nk parut guna parut yv mcm mna?

Post a Comment

yeah!

nak tinggalkan comment ke???

tunggu reply aku tau!!!

Mari langgan entri terbaru cepit!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Share

Widgets